Що приготувати з болгарського перцю: Чушки Бюрек
Опис
Ви вже зробили салат з перцю на зиму й досхочу почастувалися і фаршированими перцями, і печеними із часником, і навіть тими смачними із плавленим сирком? А нині гадаєте, що б такого смачненького ще приготувати з болгарського перцю? Поки сезон ще триває, неодмінно спробуйте чудову страву болгарської кухні – Чушки Бюрек!
Дуже смішна назва, чи не так? А між тим, по-болгарськи «чушка» саме й означає «солодкий перець», а «бюрек» - то виріб з тіста, тобто пиріжок. Здогадалися? Ця страва якраз і схожа на пиріжки з солодкого перцю з начинкою із бринзи чи сиру.
Перець, фарширований сиром, легко готується й такий смачнющий, що вас буде за вуха не відтягти! По тому, як я вперше зготувала чушки, вони стали хітом місяця й були не раз виконані на біс, і не лише мною, але й батьками і друзями. Спробуйте і Ви зробити таку смакоту для своїх домашніх!
Інгредієнти:
- 8 солодких перців;
- 200 г бринзи чи сиру;
- 2 маленькі яйця для начинки та 2 для панірування;
- 100 г борошна чи панірувальних сухариків;
- 4 столові ложки олії;
- Сіль за смаком, перець мелений, зелень кропу чи петрушки.
Інструкція:
Спочатку треба запекти перець, аби він став м’яким. Болгари навіть вигадали спеціальний пристрій саме для запікання перцю, він так і називається – «Чушкопек». А ми можемо скористатися духовкою. Очищуємо перці від насіння та хвостиків, розкладаємо на противні та запікаємо при 200С десь півгодини – до того часу, поки перці стануть м’якими.
![очищуємо перець очищуємо перець](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2018/09/chushky-biurek-1.jpg)
За цей час, приблизно посередині, один раз перевернемо їх. Коли спечуться, обдамо холодною водою, аби швидше охололи та легше чистилися від шкірки.
![запікаємо перець запікаємо перець](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2018/09/chushky-biurek-2.jpg)
Тоді знімаємо тонку шкірку.
![знімаємо шкірку з перцю знімаємо шкірку з перцю](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2018/09/chushky-biurek-3.jpg)
Підготуємо дві тарілки: в одній два збиті яйця, в другій – панірувальні сухарики чи борошно. З борошном паніровка краще тримається, а сухарики крупніші й тому обсипаються, тож у них варто панірувати двічі, як київські котлети: яйце-сухарики-знов яйце-знов сухарики. Але за рахунок цієї крупнішої фактури паніровка з сухариків здається мені смачнішою, ніж борошняна.
Робимо начинку.Бринзу тремо на великій тертці, а сир просто розминаємо виделкою. Додаємо 2 яйця, солимо, перчимо, можна сипнути трохи подрібненої зелені.
![готуємо начинку готуємо начинку](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2018/09/chushky-biurek-4.jpg)
Гарно перемішуємо та наповнюємо начинкою перці. Не треба пхати дуже багато, щоб вони не тріснули.
![начиняємо перець начиняємо перець](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2018/09/chushky-biurek-5.jpg)
Розігріваємо пару ложок олії у пательні та паніруємо чушки,: вмочаємо з усіх боків до яйця, тоді до сухариків чи борошна, й викладаємо на пательню.
![паніруємо перець паніруємо перець](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2018/09/chushky-biurek-6.jpg)
Обсмажуємо на вогні трохи більш за середній до апетитної скоринки.
![обсмажуємо чушки бюрек обсмажуємо чушки бюрек](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2018/09/chushky-biurek-8.jpg)
Тоді перевертаємо лопаткою та обсмажуємо з іншого боку.
![прикрашаємо чушки бюрек прикрашаємо чушки бюрек](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2018/09/chushky-biurek-10.jpg)
Готові чушки знімаємо на тарілку.
![чушки бюрек з сиром чушки бюрек з сиром](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2018/09/chushky-biurek-12.jpg)
Найкраще чушки бюрек смакують теплими, але й в охолодженому вигляді вони теж смачні!