Контент

Що приготувати з болгарського перцю: Чушки Бюрек

Порцій: 4-8  
Калорійність: ккал  
Час приготування: 45 хвилин

Опис

Ви вже зробили салат з перцю на зиму й досхочу почастувалися і фаршированими перцями, і печеними із часником, і навіть тими смачними із плавленим сирком? А нині гадаєте, що б такого смачненького ще приготувати з болгарського перцю? Поки сезон ще триває, неодмінно спробуйте чудову страву болгарської кухні – Чушки Бюрек!

чушки бюрек

Дуже смішна назва, чи не так? А між тим, по-болгарськи «чушка» саме й означає «солодкий перець», а «бюрек» - то виріб з тіста, тобто пиріжок. Здогадалися? Ця страва якраз і схожа на пиріжки з солодкого перцю з начинкою із бринзи чи сиру.

чушки бюрек з перцю

Перець, фарширований сиром, легко готується й такий смачнющий, що вас буде за вуха не відтягти! По тому, як я вперше зготувала чушки, вони стали хітом місяця й були не раз виконані на біс, і не лише мною, але й батьками і друзями. Спробуйте і Ви зробити таку смакоту для своїх домашніх!

інгредієнти для чушки бюрек

Інгредієнти:

  • 8 солодких перців;
  • 200 г бринзи чи сиру;
  • 2 маленькі яйця для начинки та 2 для панірування;
  • 100 г борошна чи панірувальних сухариків;
  • 4 столові ложки олії;
  • Сіль за смаком, перець мелений, зелень кропу чи петрушки.

Інструкція:

Спочатку треба запекти перець, аби він став м’яким. Болгари навіть вигадали спеціальний пристрій саме для запікання перцю, він так і називається – «Чушкопек». А ми можемо скористатися духовкою. Очищуємо перці від насіння та хвостиків, розкладаємо на противні та запікаємо при 200С десь півгодини – до того часу, поки перці стануть м’якими.

очищуємо перець

За цей час, приблизно посередині, один раз перевернемо їх. Коли спечуться, обдамо холодною водою, аби швидше охололи та легше чистилися від шкірки.

запікаємо перець

Тоді знімаємо тонку шкірку.

знімаємо шкірку з перцю

Підготуємо дві тарілки: в одній два збиті яйця, в другій – панірувальні сухарики чи борошно. З борошном паніровка краще тримається, а сухарики крупніші й тому обсипаються, тож у них варто панірувати двічі, як київські котлети: яйце-сухарики-знов яйце-знов сухарики. Але за рахунок цієї крупнішої фактури паніровка з сухариків здається мені смачнішою, ніж борошняна.

Робимо начинку.Бринзу тремо на великій тертці, а сир просто розминаємо виделкою. Додаємо 2 яйця, солимо, перчимо, можна сипнути трохи подрібненої зелені.

готуємо начинку

Гарно перемішуємо та наповнюємо начинкою перці. Не треба пхати дуже багато, щоб вони не тріснули.

начиняємо перець

Розігріваємо пару ложок олії у пательні та паніруємо чушки,: вмочаємо з усіх боків до яйця, тоді до сухариків чи борошна, й викладаємо на пательню.

паніруємо перець

Обсмажуємо на вогні трохи більш за середній до апетитної скоринки.

обсмажуємо чушки бюрек

Тоді перевертаємо лопаткою та обсмажуємо з іншого боку.

прикрашаємо чушки бюрек

Готові чушки знімаємо на тарілку.

чушки бюрек з сиром

Найкраще чушки бюрек смакують теплими, але й в охолодженому вигляді вони теж смачні!

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(1 голос, в середньому: 5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів