Торт Нірка крота шоколадно-банановий
Опис
Цікавий і смачний торт оригінальної форми із шоколадним коржем, бананом і вершковим кремом.
Інгредієнти:
- 2 великі яйця;
- 150 мл негустої сметани 15%;
- 180 г цукру;
- 150 г борошна;
- 1 чайна ложка розпушувача (з невеликим верхом);
- 2 столові ложки какао-порошку;
- Дрібка солі.
- 150 г густої сметани (не менше 25%);
- 150 г домашніх густих вершків;
- 2-3 столові ложки цукрової пудри;
- 2 банани.
Інструкція:
Змішати просіяне борошно з какао, потім додати розпушувач, сіль. В іншому посуді збити яйця, цукор і сметану. Змішати суху та рідку суміш. Вилити тісто в форму, застелену пергаментом і змащену олією. Випікати за температури 180-190 С упродовж 35-45 хвилин. Коли корж охолоне, зрізати верхівку. Ложкою дістати серединку з коржа і покришити.

Для крему поєднати вершки, сметану, цукрову пудру, злегка збити. Можна додати шматочки банана. Викласти частину крему на дно коржа, потім викласти очищені банани, зверху решту крему у вигляді гірки. Зверху посипати крихтою, формуючи конус.


Поставити в холодильник на пару годин.
