Шоколадний торт із вишнею
Опис
11 липня відзначають Всесвітній день шоколаду, і з цієї нагоди пропоную вам порадувати себе, рідних та друзів простим та смачним шоколадним тортиком із вишнями. Смачні та прості в приготуванні коржі, легкий, нежирний сметанний крем та свіжі чи консервовані або заморожені вишні - файне поєднання.
Шоколадно-вишневий торт - і смачний, і не надто жирний, як магазинні кремові торти. За рецепт коржів дякую моїй подрузі Оленці.
На сайті є ще такий шоколадний торт, на кефірі.
Інгредієнти:
- 4 яйця
- 200 г цукру
- 100 мл сметани
- 2-3 столові ложки вершкового масла
- 2-3 столові ложки олії
- 200 г борошна
- 1 столова ложка розпушувачу
- дрібка солі
- 2-3 столові ложки какао-порошку
- 200 мл сметани
- цукрова пудра
- вишня свіжа чи заморожена без кісточок
- шоколад для посипання
Інструкція:
Збити яйця з цукром до пишності.
Додати сметану та м’яке масло, рафіновану олію без запаху, ще збити на малій швидкості.
Додати усі сухі інгредієнти, перемішати. Борошно та какао бажано просіяти, всипати розпушувач і трошки посолити.
Тісто має вийти за консистенцією як густа сметана.
Вилити тісто в форму 24-26 см, застелену пергаментом та змащену олією.
Випікати за 170 С упродовж 35-45 хвилин.
Готовий корж охолодити та розрізати на два.
Просочити вишневим соком або чаєм з лимоном. Для крему сметану збити з цукровою пудрою за смаком. Або просто викласти сметану з пакетика і притрусити цукровою пудрою.
Намастити нижній корж кремом, посипати вишнями без кісточок, накрити верхнім коржем.
Змастити верх торта сметанним кремом, потерти зверху шоколад.
Смачного чаювання!