Контент

Медівник із лимонним заварним кремом без розвалковування коржів. Медовий бісквіт

Порцій: 15  
Калорійність: 395 ккал  
Час приготування: 1,5 години
Українська

Опис

Треба смачний тортик на великий гурт?  Тримайте досить простий рецепт медового торта із заварним кремом та додаванням лимону. Знайшла на просторах інтернету, перевірила на своїй кухні. Медівник з лимоном дійсно смачний і готується просто. Отже, можна пекти.

медівник лимонний

Торт виходить здоровецький, не зважувала, але смакували ми ним три дні. І що довше, то краще пропитаним, ніжнішим і смачнішим ставав торт. Звісно, зберігати треба в холодильнику.

медівник із заварним кремом

Тож тепер маємо на сайті ще один перевірений рецепт медовика, на додачу до класичного (там, де коржі ровалковують) і «лінивого» (там, де тісто намащують на пергамент). Цей же медівник без розкачування коржів, тісто просто виливаємо у форму, і отримуємо медовий бісквіт. Погнали!

Інгредієнти:

На форму 24 см, для медового бісквіта:
  • 200 г меду
  • 5 яєць
  • 150 г цукру
  • 1, 5 столової ложки олії без запаху
  • 1,5 чайної ложки розпушувача
  • 0,5 чайної ложки харчової соди
  • 300 г борошна
Для заварного лимонного крему
  • 1 л молока
  • 4 жовтка
  • 150 г цукру
  • 80 г крохмалю кукурудзяного
  • 2 лимона
  • Інструкція:

    Готуємо тісто. Яйця кімнатної температури міксером збийте із цукром упродовж 4-5 хвилин, поступово збільшуючи швидкість, до пишної маси.

    Мед розігрійте у мікрохвильовці або на водяній бані, щоб він став рідким, та влийте у збиту масу.

    до збитих з цукром яєць додайте рідкий мед

    Додайте рафіновану олію, перемішайте.

    додайте до тіста олію

    Просійте борошно разом із содою, додайте розпушувач. 300 г борошна – це 2 склянки місткістю 250 мл без верху. Розпушувач додавайте після просіювання бюорошна. Бо якщо його одразу додати до борошна і просіяти разом, то кристали лимонної кислоти, яка входить до складу розпушувача, можуть залишитися у ситі, відповідно, реакції не відбудеться.

    додайте просіяне з содою борошно, всипте розпушувач

    Перемішайте по колу в одному напрямку, отримаєте пише тісто як сметана густиною.

    медове тісто для бісквіта

    Вилийте тісто у форму, застелену пергаментом, папір та стінки форми треба змастити дуже тонким шаром олії. Якщо не змащувати – бісквіт може прилипнути, якщо змастити надто – жир заважатиме тісту підніматися.

    вилийте тісто у форму

    Поставте в духовку, розігріту до 180С, випікайте до сухої шпажки (перевіряємо посередині форми). Хай готовий бісквіт охолоне в духовці, тим часом приготуємо крем.

    як спекти медовий бісквіт

    Жовтки, відокремлені від білків (а білки – на омлет), цукор, крохмаль та 100 мл молока у каструлі збиваємо міксером.

    збити жовтки, цукор, крохмаль, молоко

    Додайте решті молока і нагрівайте, помішуючи, на невеликому вогні. Помішувати треба постійно, щоби крем не взявся грудками. Варимо заварний крем, допоки загусне. Залишаємо вистигати, час від часу перемішуємо.

    як приготувати заварний крем

    Тим часом лимон заливаємо окропом, настоюємо 5 хвилин, щоби прибрати гіркий присмак цедри.

    лимон треба запарити

    Коли крем вже буде теплий, а не гарячий, додаємо терту лимонну цедру до крему, туди ж – лимонний сік. Лимонні шматочки можна заморозити та потім додавати у чай. Частина соку лимона розводимо теплою водою, це буде просочування для коржів, щоби торт вийшов більш вологий.

    додайте до крему лимонну цедру та сік

    Перемішуємо крем. Розрізаємо медовий бісквіт на три коржі. Якщо бісквіт піднявся «ніркою», то вершечок зрізаємо, він знадобиться для оздоблення торта крихтами. У мене бісквіт вийшов рівний, тож крихти зробила із шматочків коржа зсередини.

    розріжте медовий бісквіт на коржі медовий бісквіт

    Просочуємо нижній корж лимонною водичкою та намащуємо кремом. На нього кладемо середній корж, так само просочуємо і змащуємо. Тоді верхній корж, його просочити варто з нижнього боку, щоб не був сухий. Зверху і з боків також змащуємо торт кремом та обсипаємо крихтами.

    як приготувати медорвий торт

    Лимонний медівник готовий. Але він стане смачнішим, якщо тортику дати настоятися до ранку або хоча б пару годин.

    лимонний медовий торт із заварним кремом

    Смачного чаювання!

    1. 5
    2. 4
    3. 3
    4. 2
    5. 1

    (1 голос, в середньому: 5 з 5)

    Рекомендуємо прочитати:

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

    Додайте світлину страви, jpg

    Підвал

    Лічильник відвідувачів