Контент

Торт Тропіканка із заварним кремом і фруктами

Порцій: '10  
Калорійність: ккал  
Час приготування:
Домашня

Опис

Колись, ще років понад 10 тому, перевіряла цікавий рецепт торта Тропіканка із заварним кремом та фруктами. Оригінальний тортик якраз для літньої днини: тіста тут небагато, зате чимало свіжих фруктів і ягід.

торт тропіканка

Нині публікую цей рецепт випічки на прохання читачів. Смачного чаювання!

Інгредієнти:

Для заварного тіста:
  • 100 г вершкового масла;
  • 1 склянка води (200 мл);
  • 1 склянка борошна (130 г);
  • Дрібка солі.
Для заварного крему:
  • 2 склянки молока (400 мл);
  • 1 склянка цукру (200 г, можна 150);
  • 5 столових ложок борошна із зовсім невеликим верхом;
  • 2 яйця;
  • 100 г вершкового масла.
Для начинки: різноманітні фрукти та ягоди: персик, абрикос, нектарин, ківі, малина, полуниця, чорниця, вишня тощо.

Інструкція:

Готуємо заварне тісто. У каструльці з антипригарним денцем налити води, додати вершкове масло, нагрівати, доки масло розтане, всипати просіяне борошно і швидко перемішати. Зняти з вогню, хай охолоне до температури парного молока. Тоді додаємо по одному яйця, щоразу ретельно перемішуючи, і заварне тісто готове.

як приготувати заварне тісто

Тим часом можна зробити заварний крем. Вилити в антипригарну каструльку молоко, додати цукор і борошно, яйця, ванілін на кінчику ножа або пів пакетика ванільного цукру. Збиваємо міксером, щоб не було грудок. Нагріваємо на повільному вогні, час від часу збиваючи просто в каструльці. Коли крем загусне, знімаємо з вогню і відставляємо, хай охолоне до кімнатної температури. Для пришвидшення процесу можна поставити посуд з кремом у миску з холодною водою. Коли крем вистигне, додати м'яке вершкове масло і збити міксером до однорідності.

Тепер найцікавіше: треба кондитерський пергамент, простий олівець і лінійка: будемо малювати візерунок для ажурних коржів торта. На пергаменті намалюйте прямокутник 25х20 см, тоді розкресліть його на квадрати 4х4 см. Переверніть тим боком, на якому малювали, вниз, щоб графіт з олівця не потрапив у тісто - оскільки пергамент напівпрозорий, лінії будуть видні. Застеліть пергаментом деко, верхній бік паперу злегка змастіть олією без запаху.

Покладіть третину заварного тіста в кондитерський пакет (або у звичайний щільний харчовий пакетик та зріжте кут), і намалюйте тістом по лініях на пергаменті візерунчастий корж. Духовку тим часом розігріваємо до 200-210 С.

коржі для торта із заварного тіста

Випікаємо корж упродовж 15-20 хвилин, до золотистого кольору. Точний час залежить від вашої духовки: може знадобитися більше чи менше часу. Готовий корж акуратно перекладаємо на стіл чи тацю, а на пергаменті малюємо другий. Так же випікаємо третій. Модна зробити різні візерунки. Хай коржі охолонуть до кімнатної температури.

коржі для торта тропіканка випікаємо коржі

Збираємо торт. Можна заповнити "віконця" у коржах ягодами та шматочками фруктів, а тоді розподілити крем зверху, або ж навпаки: спочатку викласти крем, а тоді - фрукти та ягоди. Зібравши торт з усіх трьох коржів, зверху також прикрашаємо його смачними дарунками літа.

як приготувати торт тропіканка заварний торт з кремом і фруктами торт тропіканка фото рецепт

Торт із заварного тіста дуже швидко просочується кремом, тим більше фрукти та ягоди соковиті, тож довго настоюватися торту не потрібно. Заварюйте запашний чай з літніми травами чи філіжанку кави глясе та смакуйте.

торт зі свіжими фруктами та ягодами
  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(2 голоса, в середньому: 4.5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів