Торт Тропіканка із заварним кремом і фруктами
Опис
Колись, ще років понад 10 тому, перевіряла цікавий рецепт торта Тропіканка із заварним кремом та фруктами. Оригінальний тортик якраз для літньої днини: тіста тут небагато, зате чимало свіжих фруктів і ягід.
Нині публікую цей рецепт випічки на прохання читачів. Смачного чаювання!
Інгредієнти:
- 100 г вершкового масла;
- 1 склянка води (200 мл);
- 1 склянка борошна (130 г);
- Дрібка солі.
- 2 склянки молока (400 мл);
- 1 склянка цукру (200 г, можна 150);
- 5 столових ложок борошна із зовсім невеликим верхом;
- 2 яйця;
- 100 г вершкового масла.
Інструкція:
Готуємо заварне тісто. У каструльці з антипригарним денцем налити води, додати вершкове масло, нагрівати, доки масло розтане, всипати просіяне борошно і швидко перемішати. Зняти з вогню, хай охолоне до температури парного молока. Тоді додаємо по одному яйця, щоразу ретельно перемішуючи, і заварне тісто готове.

Тим часом можна зробити заварний крем. Вилити в антипригарну каструльку молоко, додати цукор і борошно, яйця, ванілін на кінчику ножа або пів пакетика ванільного цукру. Збиваємо міксером, щоб не було грудок. Нагріваємо на повільному вогні, час від часу збиваючи просто в каструльці. Коли крем загусне, знімаємо з вогню і відставляємо, хай охолоне до кімнатної температури. Для пришвидшення процесу можна поставити посуд з кремом у миску з холодною водою. Коли крем вистигне, додати м'яке вершкове масло і збити міксером до однорідності.
Тепер найцікавіше: треба кондитерський пергамент, простий олівець і лінійка: будемо малювати візерунок для ажурних коржів торта. На пергаменті намалюйте прямокутник 25х20 см, тоді розкресліть його на квадрати 4х4 см. Переверніть тим боком, на якому малювали, вниз, щоб графіт з олівця не потрапив у тісто - оскільки пергамент напівпрозорий, лінії будуть видні. Застеліть пергаментом деко, верхній бік паперу злегка змастіть олією без запаху.
Покладіть третину заварного тіста в кондитерський пакет (або у звичайний щільний харчовий пакетик та зріжте кут), і намалюйте тістом по лініях на пергаменті візерунчастий корж. Духовку тим часом розігріваємо до 200-210 С.

Випікаємо корж упродовж 15-20 хвилин, до золотистого кольору. Точний час залежить від вашої духовки: може знадобитися більше чи менше часу. Готовий корж акуратно перекладаємо на стіл чи тацю, а на пергаменті малюємо другий. Так же випікаємо третій. Модна зробити різні візерунки. Хай коржі охолонуть до кімнатної температури.


Збираємо торт. Можна заповнити "віконця" у коржах ягодами та шматочками фруктів, а тоді розподілити крем зверху, або ж навпаки: спочатку викласти крем, а тоді - фрукти та ягоди. Зібравши торт з усіх трьох коржів, зверху також прикрашаємо його смачними дарунками літа.



Торт із заварного тіста дуже швидко просочується кремом, тим більше фрукти та ягоди соковиті, тож довго настоюватися торту не потрібно. Заварюйте запашний чай з літніми травами чи філіжанку кави глясе та смакуйте.
