Полуничний тарт із заварним кремом
Опис
Пісочна основа, ніжний заварний крем і багато полуниці: цю смакоту варто спробувати в сезон. Цим рецептом полуничного тарта поділилася кума Вікторія, за що їй величезна подяка, адже це дуже гарна й смачна випічка з полуницею. Пропоную і вам спробувати!
А ще на моєму сайті є паляниці з полуницею: так, вони існують!
Інгредієнти:
- Борошно - 200 г;
- Вершкове масло – 120 г;
- Цукор – 1 чайна ложка;
- Сіль - ¼ чайної ложки;
- Вода - 1-2 столові ложки.
- Молоко – 250 мл;
- Великі жовтки – 3 шт.;
- Цукор – 60 г (= 3 столові ложки без верху);
- Борошно - 40 г (= 4 столові ложки без верху);
- Вершкове масло – 50 г (тобто ¼ пачки);
- дрібка ваніліну або пакетик ванільного цукру.
- 500 г свіжої полуниці;
- листочки м'яти.
Інструкція:
Робимо пісочне тісто. Насипаємо в миску борошно та цукор, ріжемо шматочками холодне масло і перетираємо руками в крихту. Вливаємо спочатку 1 ложку холодної води та замішуємо тісто, якщо воно все ще розсипається – додаємо другу ложку води. Швидко зліпивши тісто в колобок, загортаємо його в плівку або пакетик і ставимо в холодильник на пів години або трохи більше.

Тим часом готуємо заварний крем для тарта. Ставимо молоко в каструльці з товстим денцем на плиту. Потрібно добре нагріти молоко, довівши до кипіння, але не кип'ятити. А поки воно гріється, з'єднуємо жовтки із цукром і збиваємо міксером до пишності (як для бісквіту). У суміш додаємо борошно, спочатку просто перемішуємо віночками вимкненого міксера, щоб борошно не розлетілося по кухні, а потім вмикаємо міксер і збиваємо до однорідності. Гаряче молоко тонкою цівкою вливаємо у збиту суміш, весь час перемішуючи, і ще збиваємо до однорідної консистенції. Знімаємо крем з вогню і ставимо вистигати.

Повертаємося до тіста. Дістаємо з холодильника і розкочуємо на силіконовому килимку (якщо килимка немає - на столі, присипаному борошном) в круглий корж 0,5 см завтовшки; діаметром на 2-3 см більше ніж діаметр вашої форми. Намотавши корж на качалку, переносимо його у форму, дно якої застелене пергаментом. Потикайте корж виделкою, щоб він залишався рівним під час випікання. А для більшої гарантії, що основа вийде рівною, застеліть корж фольгою для запікання, а зверху насипте сухої квасолі або гороху. Далі ставимо форму з коржем у розігріту до 180 С духовку. Випікаємо 10 хвилин, потім акуратно дістаємо, прибираємо фольгу з горохом і ставимо в духовку ще на 10 хвилин.

Крем тим часом вже не гарячий, а теплий. Додаємо туди шматочки вершкового масла та ванілін і збиваємо до однорідності.

Пісочний корж готовий: він має стати світло-золотистого кольору. Поки корж вистигає, помийте і наріжте полуницю. Мити зручно так: на 5 хвилин залити холодною водою, тоді виловити і промити в друшляку, обсушити. Нарізати половинками або на чверті.

Наповнюємо пісочну основу заварним кремом, а зверху викладаємо полуницю. Додатково можна полити шаром полуничного желе, тоді ягоди довше збережуться свіжими і будуть красиво блищати. А ще оздобимо цю красу зеленими листочками свіжої м'яти.

Смачного чаювання!