Контент

Паляниці зі смаком полуниці

Порцій: 12  
Калорійність: ккал  
Час приготування: 1,5 години
Українська

Опис

Так, вони існують! Це ми їх вигадали, почувши славнозвісну скоромовку про крамниці біля Укрзалізниці в Кропивницькому.

паляниці зі смаком полуниці

Хоча паляниця - це зазвичай круглий пшеничний хліб, і як він може бути зі смаком полуниці? А втім, чом би й ні! Адже бувають іще маленькі палянички, такі печуть із сиром. Що, як замість сиру взяти для начинки полуницю?

паляниці з полуницею

От дивиться, що в нас вийшло. Симпатичні кругленькі палянички з полуницями, схожі на солодкі міні-піци.

інгредієнти для паляничок з полуницею

Інгредієнти:

На 12 паляничок
  • 25 г свіжих дріжджів (чи 8 г сухих)
  • 2 столові ложки цукру
  • 230 мл теплої води
  • дрібка солі
  • 3 столові ложки олії
  • 3-4 склянки борошна
  • 350 г полуниці
  • 1 жовток
  • 1 чайна ложка молока

Інструкція:

Замість олії можна взяти шматочок вершкового масла (30 г). Соняшникову чи оливкову олію варто поєднати з гірчичною: це надасть випічці неперевершений смак та аромат.

Я печу зі свіжими дріжджами, якщо не знайдете - сухі теж підійдуть, тільки технологія трохи відрізнятиметься. Свіжі треба розтерти з цукром, розвести теплою водою, просіяти півтори склянки борошна, перемішати та поставити в тепло на 15 хвилин. Сухі гранульовані розмішати з цукром та водою і теж залишити на 15 хвилин, доки з'явиться пінка. А сухі в порошку змішати одразу з усім борошном, додати решту інгредієнтів та замісити тісто.

дріжджове тісто

Коли тісто на свіжих дріжджах підійде, додаємо ще склянку борошна, сіль, олію. Замішуємо тісто, потроху підсипаючи борошно, доки тісто стане не липким і гладеньким. Вимішуємо спочатку ложкою, тоді руками, не менш як 5 хвилин: якщо гарно вимісити, тісто не прилипати до рук без надлишку борошна, а випічка буде пишною, гарною та ніжною.

додаємо борошно та олію

Тісто в мисці накриваємо рушником та залишаємо на 45-60 хвилин в теплі. Тим часом можна помити полуницю (потримати хвилин 5 у воді, тоді виловити в друшляк, сполоснути, обсушити, очистити від хвостиків.

тісто для паляничок тісто підійшло

Ось тісто підійшло. Ділимо його на 12 частин, робимо кульки, кожну розвалковуємо в кружальце. Викладаємо їх на деко, застелене пергаментом, можна його змастити олією. Розігріваємо духовку до 180-190 С. Поки заготовки підійдуть 5-10 хвилин, нарізаємо полуницю скибочками.

розкачати тісто кружальцями

Викладаємо полуницю посередині кружалець. Краєчки змащуємо жовтком, збитим з чайною ложкою молока.

викладаємо полуницю змащуємо жовтком з молоком як приготувати смачні палянички з полуницею

Випікаємо 25-30 хвилин, до рум'яної скоринки. На дно духовки з нижнім нагрівом ставимо пательню з водою, тоді випічка не пересохне та не пригорить знизу, доки зарум'яниться верх. Щоб отримати блискучу скоринку, за кілька хвилин до завершення випікання збільшіть температуру до 200 С.

випікаємо палянички з полуницями паляниця з полуницею фото

Паляниці зі смаком полуниці будуть ще гарніші та смачніші, якщо притрусити їх цукровою пудрою та прикрасити листочками м'яти.

паляниця з полуницею рецепт
  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(1 голос, в середньому: 5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів