Булочки Сінабони із листкового тіста
Опис
Сінабони любимо і печемо вже давно: це запашні цинамонові булочки із дріжджового тіста. Аж ось в ТікТоці трапився рецепт лінивих сінабонів із готового листкового тіста, і я вирішила спробувати.
А ось рецепт булочок з корицею із домашнього дріджджового тіста. Якщо їх полити сметаною із додаванням цукрової пудри, то будуть сніабончики:)
Інгредієнти:
- 450 г листково-дріжджового тіста
- 20 г вершкового масла
- 3 столові ложки цукру
- 1 чайна ложка кориці
- 100 мл сметани 20%
- 1-2 столові ложки цукрової пудри або за смаком
Інструкція:
Листково-дріжджове тісто розморожуємо за кімнатної температури та злегка розвалковуємо.
Змащуємо тісто розтопленим вершковим маслом за допомогою кулінарного пензлика. Багато масла не треба, бо листкове тісто саме собою досить жирне, в його складі є масло, яке й утворює шари.
Змішуємо цукор із корицею.
Посипаємо сумішшю тісто.
Згортаємо рулетом і нарізаємо кружальцями десь 2,5-3 см завширшки.
Форму або деко застеляємо пергаментом, злегка змащуємо маслом чи олією. Викладаємо булочки на деякій відстані одна від одної, щоб їм було куди підходити.
Ставимо у розігріту до 200С духовку та випікаємо до збільшення у розмірі, розшарування тіста та золотистого кольору. У газовій духовці випікатимуться трошки довше, десь півгодини, в електро швидше, десь 20-25 хвилин.
Хай булочки охолонуть, а тим часом змішаємо сметану із цукровою пудрою.
Поливаємо булочки з корицею сметанною поливкою, і вони перетворюються на сінабони!
Смачного чаювання!