Контент

Страви-валентинки: 5 рецептів до Дня закоханих


Logo

Радувати тих, кого любимо, важливо завжди, а у непевні часи - й поготів. Тож тримайте п'ять файних рецептів до Дня закоханих. Цією смачною та оригінальною випічкою можна радувати усіх, кого ви любите: коханих, дітей, батьків, друзів. Колекцію випічки у вигляді серденьок я збирала декілька років. Усі рецепти перевірені, приготовані та скуштовані родиною, а деякі з них, такі як печиво-серденька і шоколадний бісквіт-серце, стали улюбленими, і я час від часу готую їх знову. Усі ці страви до дня Валентина легко готувати, для них не потрібне якесь особливе кухонне знаряддя. Єдине, що для деяких знадобиться форма у вигляді серця. Утім, якщо навіть форми нема, можна вирізати тісто за картонним шаблоном. Тож обирайте, що вам до смаку. Є солодкі й несолодкі варіанти: від печива до піци.

Пісочне печиво Серденька із джемом

Щоби перейти на сторінку рецепта, натисність на картинку. Для такого печива потрібно 2 формочки: більша та менша, і джем червоного кольору.

Інгредієнти на 30 шт

  • 100 г цукрової пудри;
  • 150 г вершкового масла;
  • 2 жовтки;
  • 260 г борошна;
  • дрібка солі;
  • ванілін на кінчику ножа;
  • джем;
  • цукрова пудра для посипання.

Приготування

Розтерти м'яке масло із цукровою пудрою, додати жовтки, ще розтерти. Просіяти борошно, додати сіль, ванілін, швидко замісити тісто, поставити на 2 години в холодильник. Тоді розвалкувати 5 мм завтовшки половину тіста, притрусивши борошном, між двох листів пергаменту. Вирізати більшою формою серденька. У половині з них вирізати віконечка меншою формою. Викласти на деко, застелене пергаментом. Випікати при 200С до світло-золотистого кольору (7-15 хвилин). Охолодити печиво, склеїти верхні і нижні половинки джемом, притрусити цукровою пудрою.

Піци-серденька

Піца не обов'язково має бути круглою.

Інгредієнти

Для тіста

  • 15 г свіжих дріжджів;
  • 2 чайні ложки цукру;
  • 170 мл теплої води;
  • 1/3 чайної ложки солі;
  • 250 г борошна;
  • 2 столові ложки олії.

Для начинки: томатний соус, ковбаса, твердий сир, помідори (свіжі чи заморожені), солодкий перець (аналогічно), зелена цибуля.

Приготування

Готуємо тісто для піци (рецепт за посилання вище, натискайте на картинку). Формуємо коржі для піци у формі серця, замщуємо соусом, вмкладаємо начинку з того, що знайшлося в холодильнику. Випікаємо піци та посипаємо зеленню.

Шоколадний бісквіт у формі серця

Мій улюблений тортик. Нескладний, смачний, ніжний.

Інгредієнти

  • 3 яйця;
  • 180 г цукру;
  • ¾ склянки борошна;
  • ¼ склянка какао-порошку;
  • 1,5 чайної ложки розпушувачу;
  • Дрібка солі;
  • Вишневе варення;
  • 0,5 пачки вершкового масла;
  • 0,5 банки згущеного молока;
  • 50 г шоколаду;
  • 2-3 столові ложки молока.

Приготування

Яйця кімнатної температури збиваємо міксером упродовж 5 хвилин, поступово збільшуючи швидкість, допоки маса посвітлішає і стане пишною. Просіюємо борошно разом з какао, додаємо розпушувач і сіль, обережними рухами по колу перемішуємо. Виливаємо тісто у форму, застелену пергаментом і змащену тонким шаром олії. Ставимо у розігріту духовку. Випікаємо при 180С упродовж 25-30 хвилин, перевіряємо дерев'яною паличкою (якщо тіста не прилипає, бісквіт готовий). Хай вистигне у вимкненій духовці, тим часом збиваємо для крему м'яке вершкове масло зі згущеним молоком та ставимо крем у холодильник. Тоді дістаємо бісквіт та розрізаємо на два коржі, просочуємо сиропом від варення, розбавленим кип'яченою водою. Прошаровуємо коржі кремом. Верхній корж поливаємо глазур'ю, звареною на водяній бані з шоколаду та молока. Посипаємо кокосовою стружкою або тертим шоколадом.

Дріжджові булочки-сердечка із цукром

Такі цукрові плюшки можна купити у крамниці, але спекти домашні цікавіше та смачніше.

Інгредієнти на 12 булочок

  • 25 г свіжих дріжджів
  • 2 столові ложки цукру
  • 200 мл молока
  • 50 г вершкового масла
  • 2 яйця
  • 2 столові ложки олії
  • дрібка солі
  • 500 г борошна
  • цукор — 3-4 столові ложки
  • розтоплене негаряче вершкове масло — 30 г.

Приготування

Рецепт сдобного дріжджового тіста та спосіб формування булочок-сердечок дивіться за посиланням на моєму сайті (натискайте на картинку вище). А ось є відео.

Кекс із сюрпризом

Такий цікавий кекс зробити нескладно. Знадобиться форма для кекса (прямокутна) і формочка для печива (у вигляді серденька). Усередині кекса можна робити будь-який малюнок: серденько, котика, ялинку тощо.

Інгредієнти на форму для кексів 10х17 см

  • 180 г цукру;
  • 180 г вершкового масла;
  • 4 середніх яйця;
  • 2 склянки борошна (260 г, бо в одній 200 мл склянці без верху міститься 130г борошна);
  • 10 г розпушувачу (1 столова ложка);
  • Трохи харчового червоного барвника (або сік буряка+сік лимону)

Приготування

Треба приготувати порцію тіста із усіх інгредієнтів та розділити на 2/3 та 1/3. Третину тіста фарбуємо у рожевий, дві тертини залишаємо білими чи робимо шоколадними, додапючи 1-2 ст.л. какао-порошку. Спочатку випікаємо із третини тіста невеличкий кексик, охолоджуємо, вирізаємо з нього формою серденька. Встановляємо їх у формі, заливши білим (чи шоколадним) тістом, та випікаємо більший кекс. Тісто готуємо так: розм'якшене масло збиваємо із цукром, по одному додаємо яйця, продовжуючи збивати. Просіюємо борошно, додаємо розпушувач та сіль.

Смачних вам чаювань, кохайте і будьте коханими!

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів