Радувати тих, кого любимо, важливо завжди, а у непевні часи - й поготів. Тож тримайте п'ять файних рецептів до Дня закоханих. Цією смачною та оригінальною випічкою можна радувати усіх, кого ви любите: коханих, дітей, батьків, друзів. Колекцію випічки у вигляді серденьок я збирала декілька років. Усі рецепти перевірені, приготовані та скуштовані родиною, а деякі з них, такі як печиво-серденька і шоколадний бісквіт-серце, стали улюбленими, і я час від часу готую їх знову. Усі ці страви до дня Валентина легко готувати, для них не потрібне якесь особливе кухонне знаряддя. Єдине, що для деяких знадобиться форма у вигляді серця. Утім, якщо навіть форми нема, можна вирізати тісто за картонним шаблоном. Тож обирайте, що вам до смаку. Є солодкі й несолодкі варіанти: від печива до піци.
Пісочне печиво Серденька із джемом
Щоби перейти на сторінку рецепта, натисність на картинку. Для такого печива потрібно 2 формочки: більша та менша, і джем червоного кольору.
Інгредієнти на 30 шт
- 100 г цукрової пудри;
- 150 г вершкового масла;
- 2 жовтки;
- 260 г борошна;
- дрібка солі;
- ванілін на кінчику ножа;
- джем;
- цукрова пудра для посипання.
Приготування
Розтерти м'яке масло із цукровою пудрою, додати жовтки, ще розтерти. Просіяти борошно, додати сіль, ванілін, швидко замісити тісто, поставити на 2 години в холодильник. Тоді розвалкувати 5 мм завтовшки половину тіста, притрусивши борошном, між двох листів пергаменту. Вирізати більшою формою серденька. У половині з них вирізати віконечка меншою формою. Викласти на деко, застелене пергаментом. Випікати при 200С до світло-золотистого кольору (7-15 хвилин). Охолодити печиво, склеїти верхні і нижні половинки джемом, притрусити цукровою пудрою.
Піци-серденька
Піца не обов'язково має бути круглою.
Інгредієнти
Для тіста
- 15 г свіжих дріжджів;
- 2 чайні ложки цукру;
- 170 мл теплої води;
- 1/3 чайної ложки солі;
- 250 г борошна;
- 2 столові ложки олії.
Для начинки: томатний соус, ковбаса, твердий сир, помідори (свіжі чи заморожені), солодкий перець (аналогічно), зелена цибуля.
Приготування
Готуємо тісто для піци (рецепт за посилання вище, натискайте на картинку). Формуємо коржі для піци у формі серця, замщуємо соусом, вмкладаємо начинку з того, що знайшлося в холодильнику. Випікаємо піци та посипаємо зеленню.
Шоколадний бісквіт у формі серця
Мій улюблений тортик. Нескладний, смачний, ніжний.
Інгредієнти
- 3 яйця;
- 180 г цукру;
- ¾ склянки борошна;
- ¼ склянка какао-порошку;
- 1,5 чайної ложки розпушувачу;
- Дрібка солі;
- Вишневе варення;
- 0,5 пачки вершкового масла;
- 0,5 банки згущеного молока;
- 50 г шоколаду;
- 2-3 столові ложки молока.
Приготування
Яйця кімнатної температури збиваємо міксером упродовж 5 хвилин, поступово збільшуючи швидкість, допоки маса посвітлішає і стане пишною. Просіюємо борошно разом з какао, додаємо розпушувач і сіль, обережними рухами по колу перемішуємо. Виливаємо тісто у форму, застелену пергаментом і змащену тонким шаром олії. Ставимо у розігріту духовку. Випікаємо при 180С упродовж 25-30 хвилин, перевіряємо дерев'яною паличкою (якщо тіста не прилипає, бісквіт готовий). Хай вистигне у вимкненій духовці, тим часом збиваємо для крему м'яке вершкове масло зі згущеним молоком та ставимо крем у холодильник. Тоді дістаємо бісквіт та розрізаємо на два коржі, просочуємо сиропом від варення, розбавленим кип'яченою водою. Прошаровуємо коржі кремом. Верхній корж поливаємо глазур'ю, звареною на водяній бані з шоколаду та молока. Посипаємо кокосовою стружкою або тертим шоколадом.
Дріжджові булочки-сердечка із цукром
Такі цукрові плюшки можна купити у крамниці, але спекти домашні цікавіше та смачніше.
Інгредієнти на 12 булочок
- 25 г свіжих дріжджів
- 2 столові ложки цукру
- 200 мл молока
- 50 г вершкового масла
- 2 яйця
- 2 столові ложки олії
- дрібка солі
- 500 г борошна
- цукор — 3-4 столові ложки
- розтоплене негаряче вершкове масло — 30 г.
Приготування
Рецепт сдобного дріжджового тіста та спосіб формування булочок-сердечок дивіться за посиланням на моєму сайті (натискайте на картинку вище). А ось є відео.
Кекс із сюрпризом
Такий цікавий кекс зробити нескладно. Знадобиться форма для кекса (прямокутна) і формочка для печива (у вигляді серденька). Усередині кекса можна робити будь-який малюнок: серденько, котика, ялинку тощо.
Інгредієнти на форму для кексів 10х17 см
- 180 г цукру;
- 180 г вершкового масла;
- 4 середніх яйця;
- 2 склянки борошна (260 г, бо в одній 200 мл склянці без верху міститься 130г борошна);
- 10 г розпушувачу (1 столова ложка);
- Трохи харчового червоного барвника (або сік буряка+сік лимону)
Приготування
Треба приготувати порцію тіста із усіх інгредієнтів та розділити на 2/3 та 1/3. Третину тіста фарбуємо у рожевий, дві тертини залишаємо білими чи робимо шоколадними, додапючи 1-2 ст.л. какао-порошку. Спочатку випікаємо із третини тіста невеличкий кексик, охолоджуємо, вирізаємо з нього формою серденька. Встановляємо їх у формі, заливши білим (чи шоколадним) тістом, та випікаємо більший кекс. Тісто готуємо так: розм'якшене масло збиваємо із цукром, по одному додаємо яйця, продовжуючи збивати. Просіюємо борошно, додаємо розпушувач та сіль.
Смачних вам чаювань, кохайте і будьте коханими!