Контент

Кекс для коханих до Дня Валентина

Порцій: 2-4  
Калорійність: ккал  
Час приготування: 1 година 20 хв.

Опис

Що подарувати коханим на День Валентина? Пропоную здивувати близьких смачним, солодким та дуже оригінальним подарунком, зробленим власноруч! Погляньте, який незвичайний кекс:) Розрізаєш, а всередині - сердечки! І без слів зрозуміло, що той, хто дарує, хоче сказати: «Серденько моє, я тебе кохаю!»

кекс із сердечком для коханих

Чудовий кекс до Дня Закоханих можна подарувати хлопцеві чи спекти на сніданок чоловікові, а може й навпаки - чоловік приготує смакоту для своєї коханої, адже відомо, що найкращі шеф-кухарі - саме чоловіки:) Можна спекти такий кекс для тих, кого ви любите - батьків, діток чи онуків, друзів!

кекс серце

Рецепт простий, не складніший, ніж звичайний кекс - просто випікати треба по суті два кекси, один кольоровий, а другий - білий, із фігурками з кольорового всередині.

смачний кекс серце

Так само можна випікати цікаві кекси із сюрпризами до будь-яких свят: із ялинкою до Нового року, із квіточкою - до Дня Нарождення, із котиком -до Хеллоуїну. Фантазуйте та дивуйте коханих!

Інгредієнти:

На форму для кексів 10х17 см:
  • 180 г цукру;
  • 180 г вершкового масла;
  • 4 середніх яйця;
  • 2 склянки борошна (260г, бо в одній 200 мл склянці без верху міститься 130г борошна);
  • 10 г розпушувачу (1 столова ложка);
  • Трохи харчового червоного барвника (або сік буряка+сік лимону)

Інструкція:

Якщо не бажаєте використовувати синтетичний барвник, можна вижати сік з тертого на мілкій тертці буряка та додати соку цитрини. Кислота діятиме як закріплювач кольору, бо сам по собі буряковий сік під час випікання із рожевого перетворюється на брунатний. Кількість соку регулюємо в залежності від насичнеості кольору. Може знадобитися додати до тіста трохи борошна, щоб врівноважити більшу кількість рідкого інгредієнту - соку. Втім, щоб простіше, можна забарвити картинку усередині кекса у шоколадний колір, додавши до частини тіста какао-порошок. Буде і контрастно, і натурально.

інгредієнти для кекса

Масло заздалегідь дістаємо з холодильника, щоб розм’якшилося до кімнатної температури. Тоді додаємо цукор та збиваємо міксером до пишної кремоподібної маси.

Далі по одному додаємо яйця, кожного разу збиваючи до однорідності.

За 2-3 порції просіюємо борошно із розпушувачем, солимо, перемішуємо.

Відокремлюємо третину тіста та додаємо до неї барвник. Якщо додасте какао (сухий інгредієнт), може знадобитися додатково ложка сметани, аби тісто було не надто густим. Воно має бути за консистенцією як густі, дуже жирні домашні вершки.

солодкий кекс з сердечком

Вистилаємо форму пергаментом, змащеним олією, та викладаємо меншу - кольорову - частину тіста. Випікаємо десь півгодини, може трохи менше, за 180С, до сухої шпажки. Дістаємо рожевий кекс та охолоджуємо на решітці.

Через 20-25 хвилин, коли кекс охолоне та не буде кришитися при нарізанні, наріжемо його скибочками 1 см завтовшки та виріжемо з них сердечки формою для печива.

Форму знов застеляємо промащеним пергаментом, викладаємо на її денце 2-3 столові ложки білого тіста.

Встановлюємо щільно одне до одного сердечки та заливаємо до верху білим тістом, що залишилося.

випікаємо кекс серце

Ставимо до розігрітої до 180С духовкит на середню поличку та випікаємо, допоки бамбукова шпажка виходитиме сухою із найвищого місця кекса. Десь 35-40 хвилин, в залежності від духовки.

Дамо готовому кексу трохи постояти у формі, а хвилин за 5 викладемо на решітку для вистигання.

кекс для коханих

Розрізаємо та дивимось, яка краса вийшла!

кекс до свята закоханих
  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(4 голоса, в середньому: 5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Додати коментар ↓

  1. Вітаю, Юльєтта! дуже подобається ваш кексик з сердечком посередині, він дуже гарний та апетитний, а ще такий ніжний-ніжний))) і справді гарний подарунок!!! Перед Новим Роком у мене була така ідея приготувати кекс, але з ялиночкою, та ось не вийшло, бо не мала барвника))) а де ви, Юльєтта купляєте барвники і які саме? Можна купити в Інтернет магазинах, та щось все руки не доходять... У мене дуже люблять кекси, тому печу їх доволі часто, дуже подобаються кексі на кефірі, вони такі пухкі та ніжні))) обов"язково спробую і ваш чудовий кексик!

    • Доброго дня, Ірино! 🙂
      Дякую за гарні слова, мені дуже приємно!
      Барвники я використовую частіше натуральні - овочеві та фруктові соки. Інколи, як у цьому кексику, для яскравості додаю трошки штучного харчового барвника, але все ж таки гадаю, що краще більш натуральний склад, ніж яскраві кольори. Якщо чесно, вже не пам'ятаю, що саме то був за барвник. Була ідея придбати гелевий харчовий барвник - гадала, що на відміну від порошкового, він кращий за складом. Але почитала і зрозуміла, що то майже одне і те саме. Тому краще фарбувати соком буряка, шпинатом, куркумою))
      Кекс із ялинкою я теж робила - і прочитала на сайті, де знайшла рецепт, цікаву пораду: якщо нема барвника, можна просто зробити тісто білим, а малюнок шоколадним (додати до решти тіста какао), або навпаки. Буде виглядати контрастно та ефектно. 🙂


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів