Контент

Тоненькі млинці на молоці

Порцій: 6-8  
Калорійність: ккал  
Час приготування: 35 хвилин

Опис

Цей рецепт тонких млинців на молоці - мій улюблений упродовж багатьох років.

тоненькі млинці на молоці

Млинці за цим рецептом завжди вдаються, легко перевертаються та знімаються зі сковороди, чудово смакують просто так та із різними начинками, солодкими та закусочними. Із них можна робити налисники з сиром, млинцеві торти, запіканки із грибами, завиванці з сьомгою та шпинатом... А можна намащувати сметаною чи варенням, згортати в трубочку та їсти так!

млинці на молоці

Окрім млинців на молоці, в мене є ще один улюблений рецепт - млинці на кефірі. Вони інакші: більш ніжні, в той час як ті, що на молоці, можуть здатися трішки сухуватими. Їх рецептом я поділюся згодом. А поки що гайда напечемо височенну стопку млинців на молоці!

інгредієнти для млинців

Інгредієнти:

  • 3 яйця;
  • 3 склянки молока (по 250 мл, усього 750 мл);
  • 1-2 столові ложки цукру (в залежності від того, солодка чи солона начинка);
  • Дрібка солі;
  • 2 трохи неповні склянки борошна (260 г);
  • 1 чайна ложка соди;
  • 1 столова ложка лимонного соку;
  • 3 столові ложки олії.
Якщо хочете ажурні млинці з дірочками - кладемо соду й цитриновий сік (чи 6% яблучний оцет). Якщо ж плануєте робити налисники, краще пекти млинці без дірочок, тоді сода та кислота не потрібні.

Інструкція:

Збиваємо яйця із сіллю та цукром до легкої пінки, десь хвилину.

збиваємо яйця збиваємо яйця до пінки

Почергово просіюємо до збитих яєць трохи борошна, змішаного із содою, та вливаємо частину молока.

додаємо борошно з содою додаємо трохи молока

За 3-4 рази додаємо все борошно та молоко. Спочатку у тісті будуть грудочки. Їх легко позбутися - кілька секунд збиваємо тісто міксером.

збиваємо тісто міксером

Додаємо до тіста сік лимону та олію, перемішуємо.

додаємо олію в тісто

Тісто для млинців готове.

тісто для млинців на молоці

Перед випіканням млинців сковорода має бути сухою та чистою.Щоб навіть перший млинець був не комом, а вдався на відмінно, наливати тісто треба на гарно розігріту сковороду, попередньо змащену тонким шаром олії. Я печу на керамічній млинцевій сковороді, яку достатньо змастити перед першою порцією тіста. Звичайну сковороду краще змащувати перед кожним млинцем. Можна зробити квачик з вати, загорнутої у марлю, та вмочати його у олію, налиту в блюдце. Або настромити на виделку шматок несолоного сала та змащувати сковороду ним.

Отже, добре розігріваємо сковороду та наливаємо на гарячу поверхню порцію тіста. Похитуємо туди-сюди, аби тісто розподілилось тонким шаром.

як пекти млинці

Смажимо до золотистості з одного боку, тоді піддіваємо лопаткою та перевертаємо.

перевертаємо млинець

Смажимо млинець з іншого боку до рум’яності.

смажимо млинці

Знімаємо на тарілку та змащуємо шматочком вершкового масла, тоді млинці будуть ніжніші.

рецепт млинці на молоці

Смачного!

смачні млинці на молоці
  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(3 голоса, в середньому: 5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Додати коментар ↓

  1. Найкращий рецепт млинців з тих, що я пробувала. Вийшли з першого разу ( і ніяких тобі "перший млинець комом"). І смачнючі такі що довелось готувати ще, бо сім'я змела всі з тарілки, поки я їх смажила. 10 балів з 10 ти

    • Ганно, дякую за відгук! Дуже рада, що млинці вдалися такі смачні!!! На здоров'ячко! 🙂

  2. Ось яка гора млинців вийшла 🙂


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів