Тоненькі млинці на молоці
Опис
Цей рецепт тонких млинців на молоці - мій улюблений упродовж багатьох років.
Млинці за цим рецептом завжди вдаються, легко перевертаються та знімаються зі сковороди, чудово смакують просто так та із різними начинками, солодкими та закусочними. Із них можна робити налисники з сиром, млинцеві торти, запіканки із грибами, завиванці з сьомгою та шпинатом... А можна намащувати сметаною чи варенням, згортати в трубочку та їсти так!
Окрім млинців на молоці, в мене є ще один улюблений рецепт - млинці на кефірі. Вони інакші: більш ніжні, в той час як ті, що на молоці, можуть здатися трішки сухуватими. Їх рецептом я поділюся згодом. А поки що гайда напечемо височенну стопку млинців на молоці!
Інгредієнти:
- 3 яйця;
- 3 склянки молока (по 250 мл, усього 750 мл);
- 1-2 столові ложки цукру (в залежності від того, солодка чи солона начинка);
- Дрібка солі;
- 2 трохи неповні склянки борошна (260 г);
- 1 чайна ложка соди;
- 1 столова ложка лимонного соку;
- 3 столові ложки олії.
Інструкція:
Збиваємо яйця із сіллю та цукром до легкої пінки, десь хвилину.


Почергово просіюємо до збитих яєць трохи борошна, змішаного із содою, та вливаємо частину молока.


За 3-4 рази додаємо все борошно та молоко. Спочатку у тісті будуть грудочки. Їх легко позбутися - кілька секунд збиваємо тісто міксером.

Додаємо до тіста сік лимону та олію, перемішуємо.

Тісто для млинців готове.

Перед випіканням млинців сковорода має бути сухою та чистою.Щоб навіть перший млинець був не комом, а вдався на відмінно, наливати тісто треба на гарно розігріту сковороду, попередньо змащену тонким шаром олії. Я печу на керамічній млинцевій сковороді, яку достатньо змастити перед першою порцією тіста. Звичайну сковороду краще змащувати перед кожним млинцем. Можна зробити квачик з вати, загорнутої у марлю, та вмочати його у олію, налиту в блюдце. Або настромити на виделку шматок несолоного сала та змащувати сковороду ним.
Отже, добре розігріваємо сковороду та наливаємо на гарячу поверхню порцію тіста. Похитуємо туди-сюди, аби тісто розподілилось тонким шаром.

Смажимо до золотистості з одного боку, тоді піддіваємо лопаткою та перевертаємо.

Смажимо млинець з іншого боку до рум’яності.

Знімаємо на тарілку та змащуємо шматочком вершкового масла, тоді млинці будуть ніжніші.

Смачного!

Найкращий рецепт млинців з тих, що я пробувала. Вийшли з першого разу ( і ніяких тобі "перший млинець комом"). І смачнючі такі що довелось готувати ще, бо сім'я змела всі з тарілки, поки я їх смажила. 10 балів з 10 ти
Ганно, дякую за відгук! Дуже рада, що млинці вдалися такі смачні!!! На здоров'ячко! 🙂
Ось яка гора млинців вийшла 🙂
Ого! Точно що гора!!! 🙂