Яблучні пончики, або ж ліниві донатси з яблуками
Опис
Вже вдруге за тиждень готую ці смачнющі яблучні пончики, або ж ліниві яблучні донатси — під такою назвою вони й зустрілися мені в групі фейсбуку Прості рецепти домашньої кухні.
Дуже просто, надзвичайно смачно! Яблучні кружальця просто тануть в роті, такі вони ніжні. Всі домашні одностайно сказали, що “Це дуже смачно”.
Яблука в клярі схожі на оладки з яблуками, але смачніші. Бо яблук багато, а тіста зовсім трошки. Спробуйте, гадаю, вам теж сподобається!
Інгредієнти:
Приблизно на 2 десятка:
- 6 яблук
- 1 яйце
- 150 мл молока
- 1 чайна ложка олії в тісто
- 2 столові ложки цукру
- 120 г борошна
- 1 чайна ложка розпушувача
- дрібка солі
- олія для смаження
Інструкція:
Яблука краще брати досить величенькі, чи середні, правильної круглої форми: з таких легше зробити кільця. Миємо яблука, очищуємо від шкірки, ріжемо кружальцями завтовшки до 2 см та акуратно вирізаємо серединку.
![вирізаємо серединки з кружалець яблук](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2021/11/iabluchni-ponchyky-2.jpg)
Готуємо кляр для яблук. Яйце, молоко та олію збиваємо вінчиком.
![збиваємо яйце молоко і олію](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2021/11/iabluchni-ponchyky-3.jpg)
Додаємо цукор та сіль.
![додаємо цукор та сіль](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2021/11/iabluchni-ponchyky-4.jpg)
Просіюємо борошно. 120 грамів — це трошки менше, ніж 1 склянка об'ємом 200 мл без верху, в такій склянці міститься 130 грамів борошна. Додаємо розпушувач та перемішуємо, щоб не залишалося грудочок.
![просіюємо борошно](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2021/11/iabluchni-ponchyky-5.jpg)
Виходить рідке тісто, трошки густіше, ніж на млинці. Розігріваємо на пательні 1-2 столові ложки олії, вмочаємо яблучні кільця в кляр з двох боків (зручно використовувати виделку), та викладаємо на пательню.
![вмочаємо яблука в кляр](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2021/11/iabluchni-ponchyky-6.jpg)
Смажимо на вогні трошки меншому за середній, під кришкою, з одного боку до підрум'янювання.
![смажимо яблука на пательні](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2021/11/iabluchni-ponchyky-7.jpg)
Тоді перевертаємо лопаткою та смажимо з другого боку.
![обсмажуємо яблучні донатси](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2021/11/iabluchni-ponchyky-8.jpg)
Готові яблука в клярі перекладаємо на тацю.
![яблука в клярі](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2021/11/iabluchni-ponchyky-12.jpg)
Можна потрусити цукром з корицею, але й просто так ці яблучні пончики дуже смачні!
![смажимо ліниві яблучні пончики](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2021/11/iabluchni-ponchyky-14.jpg)