Яблучні пончики, або ж ліниві донатси з яблуками
Опис
Вже вдруге за тиждень готую ці смачнющі яблучні пончики, або ж ліниві яблучні донатси — під такою назвою вони й зустрілися мені в групі фейсбуку Прості рецепти домашньої кухні.
Дуже просто, надзвичайно смачно! Яблучні кружальця просто тануть в роті, такі вони ніжні. Всі домашні одностайно сказали, що “Це дуже смачно”.
Яблука в клярі схожі на оладки з яблуками, але смачніші. Бо яблук багато, а тіста зовсім трошки. Спробуйте, гадаю, вам теж сподобається!
Інгредієнти:
Приблизно на 2 десятка:
- 6 яблук
- 1 яйце
- 150 мл молока
- 1 чайна ложка олії в тісто
- 2 столові ложки цукру
- 120 г борошна
- 1 чайна ложка розпушувача
- дрібка солі
- олія для смаження
Інструкція:
Яблука краще брати досить величенькі, чи середні, правильної круглої форми: з таких легше зробити кільця. Миємо яблука, очищуємо від шкірки, ріжемо кружальцями завтовшки до 2 см та акуратно вирізаємо серединку.
Готуємо кляр для яблук. Яйце, молоко та олію збиваємо вінчиком.
Додаємо цукор та сіль.
Просіюємо борошно. 120 грамів — це трошки менше, ніж 1 склянка об'ємом 200 мл без верху, в такій склянці міститься 130 грамів борошна. Додаємо розпушувач та перемішуємо, щоб не залишалося грудочок.
Виходить рідке тісто, трошки густіше, ніж на млинці. Розігріваємо на пательні 1-2 столові ложки олії, вмочаємо яблучні кільця в кляр з двох боків (зручно використовувати виделку), та викладаємо на пательню.
Смажимо на вогні трошки меншому за середній, під кришкою, з одного боку до підрум'янювання.
Тоді перевертаємо лопаткою та смажимо з другого боку.
Готові яблука в клярі перекладаємо на тацю.
Можна потрусити цукром з корицею, але й просто так ці яблучні пончики дуже смачні!