Гречаники з гарбузом та куркою
Опис
На сайті вже є два рецепти гречаників: смажені з хрусткою скоринкою та тушковані з підливою. Нині пропоную ще один цікавий рецепт гречаників — з гарбузом.
Гречаники поживні та смачні, бо поєднують м'ясну страву із гарніром. Одразу і каша, і котлетки — два в одному. А ці гарбузові гречаники мають у своємцу складі на додачу ще й овочі. Тому вони не тільки соковиті та ніжні, а ще й корисні!
Інгредієнти:
На 16 штук:
- 2 склянки гречаної каші
- 450 г курячого фаршу
- 150 г гарбуза
- 1 цибулина
- 2 невеликих яйця
- 3-4 столові ложки борошна
- 1 чайна ложка солі чи за смаком
- дрібка меленого чорного перцю
- куркума, спеції за смаком
- олія для смаження
Інструкція:
Поєднати фарш, гречану кашу, подрібнену цибулю, тертий на дрібній тертці гарбуз, яйця та спеції.

Ретельно перемішати.

Додати трохи борошна, перемішати та зачекати хвилин 5.

Розігріти на пательні 1-1,5 столові ложки олії, як гарно розігріється, викласти ложкою порції фаршу, зменшити вогонь з “більше ніж середній” до “менше ніж середній” та смажити під кришкою до рум'яності та зміни кольору, хвилини 4-5.

Тоді знов збільшити вогонь, перевернути, а через півхвилини, як скоринка схопиться, досмажити на вогні менш за середній.

Готові гречаники викласти на тарілку. Подавати краще одразу ж, хоча й розігрітими гарбузові греченики теж смачні.

Гречаники з гарбузом найкраще смакують теплими, із зеленню, салатиками та аджикою.
