Контент

Гречаники з гарбузом та куркою

Порцій: 8  
Калорійність: 346 ккал  
Час приготування: 30 хвилин
Домашня

Опис

На сайті вже є два рецепти гречаників: смажені з хрусткою скоринкою та тушковані з підливою. Нині пропоную ще один цікавий рецепт гречаників — з гарбузом.

Гречаники поживні та смачні, бо поєднують м'ясну страву із гарніром. Одразу і каша, і котлетки — два в одному. А ці гарбузові гречаники мають у своємцу складі на додачу ще й овочі. Тому вони не тільки соковиті та ніжні, а ще й корисні!

Інгредієнти:

На 16 штук:

  • 2 склянки гречаної каші
  • 450 г курячого фаршу
  • 150 г гарбуза
  • 1 цибулина
  • 2 невеликих яйця
  • 3-4 столові ложки борошна
  • 1 чайна ложка солі чи за смаком
  • дрібка меленого чорного перцю
  • куркума, спеції за смаком
  • олія для смаження

Інструкція:

Поєднати фарш, гречану кашу, подрібнену цибулю, тертий на дрібній тертці гарбуз, яйця та спеції.

Ретельно перемішати.

Додати трохи борошна, перемішати та зачекати хвилин 5.

Розігріти на пательні 1-1,5 столові ложки олії, як гарно розігріється, викласти ложкою порції фаршу, зменшити вогонь з “більше ніж середній” до “менше ніж середній” та смажити під кришкою до рум'яності та зміни кольору, хвилини 4-5.

Тоді знов збільшити вогонь, перевернути, а через півхвилини, як скоринка схопиться, досмажити на вогні менш за середній.

Готові гречаники викласти на тарілку. Подавати краще одразу ж, хоча й розігрітими гарбузові греченики теж смачні.

Гречаники з гарбузом найкраще смакують теплими, із зеленню, салатиками та аджикою.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(3 голоса, в середньому: 5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів