Контент

Гарбузові млинці з сиром та часником

Порцій: 5  
Калорійність: 141 ккал  
Час приготування: 1 година
Домашня

Опис

Що приготувати з гарбуза? Кашу чи кекси? А може, печиво? Все це дуже смачно, та є ще один варіант — млинці з гарбуза! Вперше спробувала цей простий рецепт і раджу вам — то смакота неймовірна!

Ці гарбузові млинці будуть смачними навіть без сиру. А ще їх можна так само готувати з кабачків.

Я приготувала одразу подвійну порцію та вгадала:) Млинці з гарбуза із сиром та часничком розлітаються вмить!

Швидко готуються, напрочуд легко знімаються з пательні, не пристають, не рвуться. Знахідка, а не рецепт! Спробуйте й Ви. Впевнена, наминатимуть і тягтимуться за добавкою навіть ті, хто раніше не любив гарбуз.

Інгредієнти:

На 15 млинців:

  • 600 г гарбуза
  • 300 мл кефіру
  • 4 яйця
  • 1 чайна ложка солі з гіркою
  • 2 чайні ложки розпушувачу
  • 1/3 чайної ложки куркуми
  • 1/4 чайної ложки меленого чорного перцю
  • 300 г борошна
  • 100 г твердого сиру
  • 2 столові ложки олії
  • 2 зубка часнику
  • подрібнена зелень

Інструкція:

Очистіть гарбуз від шкірки та натріть на великій тертці.

Додаємо кефір, сіль та яйця, перемішуємо.

Просіюємо борошном, додаємо розпушувач, куркуму та чорний мелений перець (за бажанням).

Гарно перемішуємо, додаємо тертий на великій тертці сир та на дрібній — часник. Ще раз перемішуємо.

Додаємо дві ложки олії і знов перемішуємо. Тісто готове.

За бажанням можна додати зелень кропу чи петрушки, свіжу або заморожену.

Пательня краще чавунна з емалевим покриттям чи спеціальна для млинців, тоді змастити достатньо один раз, перед тим, як її розігрівати. Отож змащуємо пательню тонким, та рівномірним шаром олії, розігріваємо гарненько та викладаємо 2-3 столові ложки гарбузового тіста. Розподіляємо ложкою, накриваємо кришкою та смажимо десь 2 хвилини.

Перевертаємо лопаткою на інший бік та теж смажимо пару хвилин під кришкою.

Готові гарбузові млинці складаємо на тарілку.

Млинці з гарбуза дуже ніжні та смачні! Можна змастити їх сметанкою з часником та зеленню, або загорнути у млинець курячу відбивну на кшталт шаурми. Та й самі по собі вони чудові!

Смакота!

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(3 голоса, в середньому: 4.7 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів