Кекс Кажан на Геловін: страшенно симпатичний!
Порцій: 12
Калорійність: ккал
Час приготування:
Підготовка 25, випікання 65Американська
Опис
Уявіть собі захват дітей та гостей: кекс із малюнком всередині! Та ще й із таким гарненьким кажанчиком — це ж страх, як цікаво!
Такий осьо кексик з сюрпризом спекти насправді легко. Просто, по суті, випікаємо два кекси. Зараз я вам все покажу й розкажу. Нумо дивувати родину та друзів прикольним та оригінальним рецептом до Хеллоуїну!
Знадобиться висока прямокутна форма для кексу 10х17см, неглибока форма 20х20 см та формочка для печива чи картонний шаблон у вигляді силуету кажана.
Інгредієнти:
Для шоколадного тіста:
- вершкове масло — 100 г
- цукрова пудра — 100 г
- яйця — 2 шт.
- Борошно — 100 г
- какао-порошок — 25 г
- розпушувач — 1 чайна ложка
- дрібка солі
- вершкове масло — 150 г
- цукор — 150 г
- яйця — 3 шт.
- Борошно — 225 г
- розпушувач — 2 чайні ложки
- ванільний цукор — 0,5 пакетика
- дрібка солі
Інструкція:
Спочатку випікаємо шоколадний корж. Зручніше в широкій формі з невисокими бортиками, наприклад 20х20 чи 18х18 см.
Розм'якшене вершкове масло збиваємо міксером із цукровою пудрою до пишної кремоподібної маси. По одному додаємо яйця, щоразу збиваємо до однорідності (із півхвилини). Тоді просіюємо борошно разом із какао (100 г борошна — це 2/3 склянки об'ємом 200 мл та ще одна столова ложка, оскільки у такій склянці вміщується 130 г борошна, а 25 г какао-порошку — це 2,5 столові ложки без гірки). Додаємо розпушувач, сіль та перемішуємо. Застеливши форми пергаментом та змастивши його тонким шаром олії, викладаємо та розподіляємо тісто. Ставимо в духовку, розігріту до 180 С, та випікаємо до сухої шпажки, десь 20 хвилин.
Доки шоколадний корж охолоне, готуємо біле тісто — так само, як і шоколадне, тільки без какао. Масло збиваємо з цукром, по одному додаємо яйця та збиваємо, просіюємо борошно, додаємо розпушувач, сіль та ванільний цукор, перемішуємо.
З шоколадного коржа формою для печива вирізаємо фігурки кажанів.
Прямокутну форму для кексу 10х17 см застеляємо пергаментом, змащуємо папір олією та викладаємо третину білого тіста. Встановлюємо туди щільно одна до одної фігурки з шоколадного тіста. Та викладаємо зверху решту білого. Постукайте по формі, щоби тісто добре розподілилося. Поставте в розігріту до 180 С духовку та випікайте 45-60 хвилин, до сухої шпажки.
Хай готовий кекс трохи охолоне, тоді акуратно нарізаємо на порційні шматочки. Ура, вийшло!