Контент

Італійський кекс Чіамбелоне – Ciambellone

Порцій: 10  
Калорійність: ккал  
Час приготування: 1 година
Італійська

Опис

У перекладі з італійської Ciambello означає бублик, тож кекс чіамбелоне випікають у круглій формі для кекса з отвором. Цей рецепт кекса дуже простий, швидкий і смачний: він стане в пригоді, коли хочеться чогось до чаю, а у крамницю йти ліньки.

італійський кекс ciambellone

За рецепт дякую пані Ірині, авторці сайту Італійські голубці.

Інгредієнти:

  • 3 середніх або великих яйця;
  • 200 г цукру;
  • 150 г вершкового масла;
  • 180 мл молока;
  • 300 г борошна (2 склянки об’ємом 250 мл без верху);
  • 15 г розпушувача (3 чайних ложки або 1,5 столових);
  • ¼ чайної ложки солі;
  • Ванілін на кончику ложки або цедра лимона.

Інструкція:

Якщо маєте кухонний комбайн, достатньо просто змішати в ньому всі інгредієнти і вилити в змащену олією форму. Якщо ж замість комбайна міксер, тоді додаємо продукти почергово. Для початку трошки збиваємо чи розтираємо розм'якшене за кімнатної температури вершкове масло із цукром. Тоді додаємо яйця і знову збиваємо до однорідності. Далі просіємо борошно, всипаємо розпушувач, сіль, ванілін, вливаємо молоко і перемішуємо.

готуємо тісто для кекса

Тісто густиною як жирна сметана виливаємо у кільцеву форму, змащену тонким шаром олії. Якщо немає форми з отвором, візьміть круглу форму чи чавунну пательню, а по центру встановіть залізну банку від консервів.

рецепт кекса чіамбелоне

Випікаємо кекс Чіамбелоне за температури 180 градусів упродовж 45 хвилин, до золотистого кольору і сухої шпажки.

рецепт кекса ciambellone

Хай готовий кекс постоїть у формі 5-7 хвилин, тоді підчепіть його по краях лопаткою, накрийте форму тацею і переверніть.

італійський кекс чіамбелоне

Готову випічку можна полити глазур'ю з цукрової пудри і лимонного соку, або просто посипати пудрою. Смачного чаювання!

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(2 голоса, в середньому: 2.5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів