Контент

3 рецепти пирогів з сиром: шоколадно-сирний, бісквітно-шоколадний і насипний з вишнями

Порцій: 10  
Калорійність: ккал  
Час приготування: 1 година
Українська

Опис

Цього разу пропоную вам не просто рецепт випічки, а добірку із трьох рецептів пирогів. Спільне між ними те, що усе це - пироги з сиром. Адже сирна випічка це дуже смачно, та ще й корисно. Фаворитом моїм є, звісно, Львівський сирник, але цікаво пробувати щось нове. От ми зараз і спробуємо.

 

Почнемо із шоколадного сирника від авторки каналу Рецепти Джулії. Це простий і дійсно смачний рецепт. Пиріг має два шари: сирний і шоколадно-бісквітний.

Інгредієнти:

Для шоколадного бісквіту, на форму 24х24 см:
  • 90 г борошна;
  • 15 г какао-порошку;
  • 2 яйця;
  • 100 г цукру;
  • 100 г сметани;
  • 1/3 чайної ложки соди;
  • дрібка солі.
Для сирного шару:
  • 400 г кисломолочного сиру;
  • 0 г цукру;
  • 2 яйця;
  • 15 г крохмалю;
  • дрібка солі;
  • дрібка ваніліну.

Інструкція:

Отже, готуємо шоколадний бісквіт із сиром. Візьміть дві миски і форму для запікання 24х24 см. Форму застеліть кондитерським пергаментом, змастіть папір вершковим маслом чи олією. В одній мисці поєднайте кисломолочний сир, 60 г цукру, 2 яйця;, крохмаль і дрібку солі, за бажанням трохи ванільного цукру ібо на кінчику ножа ванілін. Блендером доведіть сирну начинку до однорідного стану, викладіть в форму і розрівняйте.

сирник з шоколадним бісквітом

У другій мисці збийте з цукром 2 яйця до пишності, 3-4 хвилини, тоді додайте сметану і ще трохи збийте. Просійте в миску борошно разом із содою і какао, додайте дрібку солі і перемішайте. Викладіть шоколадне тісто зверху на сирний шар. Випікаємо за температури 180 градусів, допоки тісто не буде залишатися на бамбуковій паличці, від півгодини до 45-50 хвилин, орієнтуйтеся на вашу духовку.

шоколадно-сирний пиріг

Білий бісквіт із шоколадним сиром

Шоколадний сирник вийшов смачним, і мені стало цікаво: а що, як зробити навпаки, щоб бісквіт був білим, а сирний шар - шоколадним? Експеримент удався, тож пропоную і цей варіант.

бісквіт із шоколадним сиром Набір інгредієнтів такий самий, тільки какао-порошок додаємо не в тісто для бісквіта, а в сирну масу. Відтак, для бісквіту беремо дещо більше борошна.

Інгредієнти

Для бісквіту, на форму 24х24 см:
  • 115 г борошна;
  • 2 яйця;
  • 100 г цукру;
  • 100 г сметани;
  • 1/3 чайної ложки соди;
  • дрібка солі.
Для сирного шару:
  • 400 г кисломолочного сиру;
  • 1 столова ложка какао-порошку;
  • 60 г цукру;
  • 2 яйця;
  • 15 г крохмалю;
  • дрібка солі;
  • дрібка ваніліну.

Приготування

Готуємо так само, як описано вище. Сир, яйця, частину цукру, крохмаль, какао, сіль, ванілін збиваємо блендером до однорідності і викладаємо у форму, застелену змащеним папером. Для юісквіта збиваємо яйця з цукром до пишності, додаємо сметану, борошно з содою і сілллю, виливаємо тісто зверху на сир. Випікаємо до сухої шпажки при 180 С.

Насипний пиріг з сиром і вишнями

Цей пиріг - варіація королівської ватрушки, одного з наших улюблених рецептів з сиром. Тільки якщо ватрушка зазвичай біла, тут крихта для тіста шоколадна. А до сиру додаємо вишні, виходить ще смачніше. шоколадний пиріг з сиром і вишнями

Інгредієнти

На роз'ємну круглу форму 24 см:
  • борошно: 230 г (склянка 200 мл - 1 і 1/3);
  • какао-порошок: 3 столові ложки без верху;
  • вершкове масло: 125 г;
  • дрібка харчової соди;
  • цукор: 100 г для сирної начинки та 1 столова ложка для крихти;
  • по дрібці солі для крихти і для начинки;
  • кисломолочний сир: 500 г;
  • 150 г сметани: 150 г;
  • крохмаль: 3 столові ложки + 1 для посипання вишень;
  • за бажанням - ванільний цукор;
  • заморожені вишні без кісточок: 1 склянка.

Приготування

Просіюємо в миску борошно, какао, соду, додаємо ложку цукру і дрібку солі. Ріжемо туди кубиками холодне масло і перетираємо руками в крихту. Половину шоколадної крихти рівномірно висипаємо на дно форми, застеленої пергаментом.

Сир поєднуємо із цукром, сметаною, крохмалем, збиваємо блендером до однорідної маси. Викладаємо сирну начинку на крихту, а зверху на сир - заморожені вишні (розморожувати не треба). Вишні крізь ситечко притрушуємо додатковою лоєкою крохмалю. Зверху рівномірно розподіляємо другу половину крихти.

як приготувати насипний сирний пиріг

Випікаємо упродовж 1 години за температури 160 градусів.

шоколадна королівська ватрушка з вишнями

Готовому пирогу даємо охолонути в формі, а коли перемістите на тацю - ще пару годин настоятися в холодильнику, тоді він смачніший.

рецепт насипного пирога з вишнями і сиром

Смачного чаювання!

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(1 голос, в середньому: 5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів