3 рецепти пирогів з сиром: шоколадно-сирний, бісквітно-шоколадний і насипний з вишнями
Опис
Цього разу пропоную вам не просто рецепт випічки, а добірку із трьох рецептів пирогів. Спільне між ними те, що усе це - пироги з сиром. Адже сирна випічка це дуже смачно, та ще й корисно. Фаворитом моїм є, звісно, Львівський сирник, але цікаво пробувати щось нове. От ми зараз і спробуємо.

Почнемо із шоколадного сирника від авторки каналу Рецепти Джулії. Це простий і дійсно смачний рецепт. Пиріг має два шари: сирний і шоколадно-бісквітний.
Інгредієнти:
- 90 г борошна;
- 15 г какао-порошку;
- 2 яйця;
- 100 г цукру;
- 100 г сметани;
- 1/3 чайної ложки соди;
- дрібка солі.
- 400 г кисломолочного сиру;
- 0 г цукру;
- 2 яйця;
- 15 г крохмалю;
- дрібка солі;
- дрібка ваніліну.
Інструкція:
Отже, готуємо шоколадний бісквіт із сиром. Візьміть дві миски і форму для запікання 24х24 см. Форму застеліть кондитерським пергаментом, змастіть папір вершковим маслом чи олією. В одній мисці поєднайте кисломолочний сир, 60 г цукру, 2 яйця;, крохмаль і дрібку солі, за бажанням трохи ванільного цукру ібо на кінчику ножа ванілін. Блендером доведіть сирну начинку до однорідного стану, викладіть в форму і розрівняйте.

У другій мисці збийте з цукром 2 яйця до пишності, 3-4 хвилини, тоді додайте сметану і ще трохи збийте. Просійте в миску борошно разом із содою і какао, додайте дрібку солі і перемішайте. Викладіть шоколадне тісто зверху на сирний шар. Випікаємо за температури 180 градусів, допоки тісто не буде залишатися на бамбуковій паличці, від півгодини до 45-50 хвилин, орієнтуйтеся на вашу духовку.

Білий бісквіт із шоколадним сиром
Шоколадний сирник вийшов смачним, і мені стало цікаво: а що, як зробити навпаки, щоб бісквіт був білим, а сирний шар - шоколадним? Експеримент удався, тож пропоную і цей варіант.

Інгредієнти
Для бісквіту, на форму 24х24 см:- 115 г борошна;
- 2 яйця;
- 100 г цукру;
- 100 г сметани;
- 1/3 чайної ложки соди;
- дрібка солі.
- 400 г кисломолочного сиру;
- 1 столова ложка какао-порошку;
- 60 г цукру;
- 2 яйця;
- 15 г крохмалю;
- дрібка солі;
- дрібка ваніліну.
Приготування
Готуємо так само, як описано вище. Сир, яйця, частину цукру, крохмаль, какао, сіль, ванілін збиваємо блендером до однорідності і викладаємо у форму, застелену змащеним папером. Для юісквіта збиваємо яйця з цукром до пишності, додаємо сметану, борошно з содою і сілллю, виливаємо тісто зверху на сир. Випікаємо до сухої шпажки при 180 С.
Насипний пиріг з сиром і вишнями
Цей пиріг - варіація королівської ватрушки, одного з наших улюблених рецептів з сиром. Тільки якщо ватрушка зазвичай біла, тут крихта для тіста шоколадна. А до сиру додаємо вишні, виходить ще смачніше.
Інгредієнти
На роз'ємну круглу форму 24 см:- борошно: 230 г (склянка 200 мл - 1 і 1/3);
- какао-порошок: 3 столові ложки без верху;
- вершкове масло: 125 г;
- дрібка харчової соди;
- цукор: 100 г для сирної начинки та 1 столова ложка для крихти;
- по дрібці солі для крихти і для начинки;
- кисломолочний сир: 500 г;
- 150 г сметани: 150 г;
- крохмаль: 3 столові ложки + 1 для посипання вишень;
- за бажанням - ванільний цукор;
- заморожені вишні без кісточок: 1 склянка.
Приготування
Просіюємо в миску борошно, какао, соду, додаємо ложку цукру і дрібку солі. Ріжемо туди кубиками холодне масло і перетираємо руками в крихту. Половину шоколадної крихти рівномірно висипаємо на дно форми, застеленої пергаментом.
Сир поєднуємо із цукром, сметаною, крохмалем, збиваємо блендером до однорідної маси. Викладаємо сирну начинку на крихту, а зверху на сир - заморожені вишні (розморожувати не треба). Вишні крізь ситечко притрушуємо додатковою лоєкою крохмалю. Зверху рівномірно розподіляємо другу половину крихти.

Випікаємо упродовж 1 години за температури 160 градусів.

Готовому пирогу даємо охолонути в формі, а коли перемістите на тацю - ще пару годин настоятися в холодильнику, тоді він смачніший.

Смачного чаювання!