Контент

Королівська ватрушка з вишнями

Порцій: 10  
Калорійність: ккал  
Час приготування: Підготовка 15 хвилин, випікання 1 година
Домашня

Опис

Наш улюблений насипний пиріг із сирною начинкою, такий собі лінивий чизкейк, заграє новим смаком.

королівська ватрушка з вишнями

Крихке пісочне тісто, яке не треба замішувати, ніжна й волога начинка з кисломолочного сиру і вишеньок – це дуже смачно! Смакує навіть тим, хто не полюбляє сир в іншому вигляді.

сирний пиріг з вишнями

Ось класичний рецепт Королівської ватрушки.

інгредієнти для сирно-вишневого пирога

Інгредієнти:

На форму 24 см: Для тіста:
  • 2 склянки борошна
  • (склянка 200 мл = 130 г борошна, тобто 260 г);
  • 125 г вершкового масла;
  • 1 столова ложка цукру;
  • Дрібка харчової соди;
  • Дрібка солі.
Для начинки:
  • 500 г сиру;
  • 150 г цукру;
  • 5 невеликих яєць;
  • Ванілін на кінчику ножа;
  • 1-1,5 склянки вишень без кісточки.

Інструкція:

Насправді,, готувати такий пиріг дуже просто. Для начинки поєднайте усі інгредієнти: кисломолочний сир (краще брати жирний домашній, ніж магазинний), цукор, дрібку смолі, ванільний цукор, яйця. Збийте блендером до однорідної маси. Якщо нема боендера, можна прокрутити сир через м'ясорубку або протерти крізь сито іф додати решту інгредієнтів.

як приготувати начинку для сирного пирога

Для тіста поєднайте просіяне борошно, соду, сіль, цукор, нарізане кубиками холодне вершкове масло і перетріть руками у сипку крихту.

тісто для насипного пирога

Половину цієї крихти рівномірно висипте у форму для випікання, застелену промасленим пергаментом.

половину крихти виспати у форму

Вилити на крихту сирну начинку. Якщо вона здається рідкуватою, не турбуйтеся: у процесі випікання начинка застигне.

вилити сирну начинку

Вишні без кісточки відтиснути від соку, обваляти у крохмалі чи борошні й викласти зверху сиру. Можна додати ще половинки абрикосів.

пиріг з вишнями і абрикосами

Зверху рівномірним шаром розподілити решту крихти.

зверху начинки висипати крихту

Випікати за температури 180 градусів упродовж 45 -60 хвилин, можливо, до 1 години 15 хвилин, зважаючи на особливості духовки.

рецепт пирога з вишнями

Королівська ватрушка краще смакує охолодженою, тож дайте випічці постояти.

насипний пиріг з сиром і вишнею

Смачного чаювання!

пиріг з вишнями без замішування тіста
  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(1 голос, в середньому: 5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів