Королівська ватрушка з вишнями
Опис
Наш улюблений насипний пиріг із сирною начинкою, такий собі лінивий чизкейк, заграє новим смаком.
Крихке пісочне тісто, яке не треба замішувати, ніжна й волога начинка з кисломолочного сиру і вишеньок – це дуже смачно! Смакує навіть тим, хто не полюбляє сир в іншому вигляді.
Ось класичний рецепт Королівської ватрушки.
Інгредієнти:
- 2 склянки борошна (склянка 200 мл = 130 г борошна, тобто 260 г);
- 125 г вершкового масла;
- 1 столова ложка цукру;
- Дрібка харчової соди;
- Дрібка солі.
- 500 г сиру;
- 150 г цукру;
- 5 невеликих яєць;
- Ванілін на кінчику ножа;
- 1-1,5 склянки вишень без кісточки.
Інструкція:
Насправді,, готувати такий пиріг дуже просто. Для начинки поєднайте усі інгредієнти: кисломолочний сир (краще брати жирний домашній, ніж магазинний), цукор, дрібку смолі, ванільний цукор, яйця. Збийте блендером до однорідної маси. Якщо нема боендера, можна прокрутити сир через м'ясорубку або протерти крізь сито іф додати решту інгредієнтів.
Для тіста поєднайте просіяне борошно, соду, сіль, цукор, нарізане кубиками холодне вершкове масло і перетріть руками у сипку крихту.
Половину цієї крихти рівномірно висипте у форму для випікання, застелену промасленим пергаментом.
Вилити на крихту сирну начинку. Якщо вона здається рідкуватою, не турбуйтеся: у процесі випікання начинка застигне.
Вишні без кісточки відтиснути від соку, обваляти у крохмалі чи борошні й викласти зверху сиру. Можна додати ще половинки абрикосів.
Зверху рівномірним шаром розподілити решту крихти.
Випікати за температури 180 градусів упродовж 45 -60 хвилин, можливо, до 1 години 15 хвилин, зважаючи на особливості духовки.
Королівська ватрушка краще смакує охолодженою, тож дайте випічці постояти.
Смачного чаювання!