Контент

Салат Блекаут

Порцій: 3  
Калорійність: ккал  
Час приготування: 10 хвилин
Авторськка

Опис

Цей рецепт народився імпровізовано, при світлі ліхтарика, коли червневого вечора у нас вчергове вимкнули електрику. Тому й назва така. Це взагалі-то мав бути салат Цезар. Спеціально для нього купила салатні листя і перепелині яйця. Але трошки наплутала. Точніше,, два салати «зліпила» в один. Вийшов новий рецепт, смачний! А якщо новий, то треба назву. Ось вона і придумалася.

смачний салат

А передісторія така. На випускному у кафе смакували смачними салатами. Один був Цезар: із салатом, яйцями, сухариками, якоюсь шинкою, помідорчиками і сухариками. Другий був Грецький, також із салатом, помідорками, перцем, огірками, фетою і маслинами. Обидва були смачні. Дома вирішила спробувати відтворити рецепт, і наплутала: частина інгредієнтів була з одного салату, а решта – з другого. Про це під час дегустації сказали домашні, зауваживши, що у Цезарі не було фети. Тож салат можна було б ще назвати Грецький Цезар:)

Йой, і справді, подумала я. Але ж однак смачно! Зазвичай так і народжуються нові рецепти. Тож пропоную спробувати: цей салат досить поживний, і приготувати його можна без електрики та газу (потрібні тільки зварені зарані яйця). Ми зробили цей салат за 5 хвилин в сутінках, а потім підсвітили ліхтариком і телефоном, щоб зробити фото.

Інгредієнти:

На 3 порції:
  • пучок салату кучерявого;
  • 3-4 помідори;
  • 1 солодкий перець, бажано червоний, але можна й білий;
  • 100 г шинки;
  • 100 г фети чи бринзи, або моцарели (будь-який білий сир);
  • 7-8 перепелиних яєць (або 2-3 курячих);
  • кріп, рукола;
  • сіль за смаком;
  • оливкова олія 2 ст.л.

Інструкція:

Салат і зелень потримати 5 хвилин в холодній воді, промити під проточною водою, струсити для обсушування, нарвати салатне листя руками зелень подрібнити. Нарізати яйця половинками, помідори скибочками (або,, якщо це чері, теж половинками), шинку і перець соломкою, фету кубиками. салат цезар грецький Усе поєднати, розкласти на тарілках, посолити, посипати зеленню та скропити оливковою олією. Смачного!
  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(1 голос, в середньому: 1 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів