Салат Блекаут
Опис
Цей рецепт народився імпровізовано, при світлі ліхтарика, коли червневого вечора у нас вчергове вимкнули електрику. Тому й назва така. Це взагалі-то мав бути салат Цезар. Спеціально для нього купила салатні листя і перепелині яйця. Але трошки наплутала. Точніше,, два салати «зліпила» в один. Вийшов новий рецепт, смачний! А якщо новий, то треба назву. Ось вона і придумалася.
А передісторія така. На випускному у кафе смакували смачними салатами. Один був Цезар: із салатом, яйцями, сухариками, якоюсь шинкою, помідорчиками і сухариками. Другий був Грецький, також із салатом, помідорками, перцем, огірками, фетою і маслинами. Обидва були смачні. Дома вирішила спробувати відтворити рецепт, і наплутала: частина інгредієнтів була з одного салату, а решта – з другого. Про це під час дегустації сказали домашні, зауваживши, що у Цезарі не було фети. Тож салат можна було б ще назвати Грецький Цезар:)
Йой, і справді, подумала я. Але ж однак смачно! Зазвичай так і народжуються нові рецепти. Тож пропоную спробувати: цей салат досить поживний, і приготувати його можна без електрики та газу (потрібні тільки зварені зарані яйця). Ми зробили цей салат за 5 хвилин в сутінках, а потім підсвітили ліхтариком і телефоном, щоб зробити фото.
Інгредієнти:
- пучок салату кучерявого;
- 3-4 помідори;
- 1 солодкий перець, бажано червоний, але можна й білий;
- 100 г шинки;
- 100 г фети чи бринзи, або моцарели (будь-який білий сир);
- 7-8 перепелиних яєць (або 2-3 курячих);
- кріп, рукола;
- сіль за смаком;
- оливкова олія 2 ст.л.