Шоколадні мафіни
Опис
Чим мафіни відрізняюьться від кексів? По-перше, технологією прриготування, по-друге, смаком. Рецепт мафінів дуже простий: поєднуємо сухі продукти, окремо змішуємо рідкі інгредієнти, тоді усе докупи, викладаємо у формочки і випікаємо!
На смак мафіни можуть здатися більш сухими, ніж кекси, але вони дуже смачні. Це вдалий рецепт швидкої випічки до чаю, тож пропоную спробувати шоколадні мафіни.
Інгредієнти:
- 3 яйця;
- 100 г цукру;
- 150 г борошна;
- 2 чайні ложки розпушувача;
- дрібка солі;
- 2 столові ложки какао-порошку;
- 70 г вершкового масла;
- 65 мл молока;
- 50 г чорного шоколаду.
Інструкція:
Змішати у мисці сухі інгреждієнти: просіяне борошно і какао-порошок, цукор, сіль, додати розпушувач, шматочки шоколаду і перемішати.
В іншій мисці змішати рідкі інгредієнти: розтоплене негаряче масло і яйця.
Влити рідку суміш до сухої, туди ж додати молоко і швидко перемішати. Розкласти у форми для кексів на 2/3 висоти.

Ставимо деко із мафінами у духовку, розігріту до 200 градусів. Випікаємо 20-25 хвилин, допоки мафіни пропечуться усередині. Перевіряємо дерев'яною паличкою: на ній не має залишатися тісто.

Дуже дякую за рецепт, кілька років за ним пекла, а потім загубила вас в інтернеті, приємно бачити на сайті!
Будь ласка! Мені також дуже приємно, що Ви печете за моїми рецептами! Заходьте, їх колекція буде поповнюватися:)