Бананові кекси на молоці
Опис
Якщо банани перестигли, стали м'якими і потемнішали, - вони ідеальні для бананової випічки. Тож не здумайте викидати "чорненькі" банани, а нумо пекти. Можна навіть заморозити очищені перезрілі банани, а згодом додати їх у тісто.
Є купа рецептів випічки з бананами: від бананового хлібу до тортів. Почати пропоную із простих, але смачних кексів із бананом і какао.
Інгредієнти:
- банан - 1 шт
- яйце - 1 шт
- молоко - 180 мл
- масло вершкове - 100 г
- борошно - 260 г
- какао-порошок - 3 столові ложки
- цукор - 100 г
- розпушувач - 1 чайна ложка
- сода харчова - 0,5 чайної ложки
- дрібка солі
Інструкція:
Половину вершкового масла у рецепті можна замніити на сметану. Масло потрібно розтопити.
Розминаємо банан виделкою в пюре. До бананового пюре додаємо молоко (не холодне і не гаряче), яйце, сметану і розтоплене масло (теж не гаряче). Перемішуємо.
В іншому посуді поєднуємо сухі інгредієнти. Просіюємоборошно разом із содою і какао, додаємо розпушувач, сіль і цукор, перемішуємо.
Тепер вливаємо рідкі інгредієнти в сухі та швидко перемішуємо до однорідності.
Виходить шоколадне тісто, дещо густіше за сметану. Викладаємо тісто у форми для кексів, наповнюючи їх на 3/4 висоти.
Випікаємо шоколадні кекси з бананом у духовці, роізгрітій до 180-200 градусів, упродовж 20-25 хвилин, допоки паличка виходитиме з середини сухою.
У такі кекси за бажанням можна додати в тісто шматочки банану, шоколаду, ягоди свіжі або заморожені, горішки.
Смачного чаювання!