Сосиски з моцарелою в тісті філо
Опис
Побачила рецепт сосисок у тісті філо в тіктоці і вирішила перевірити: люблю я таке, а до того ж, у морозилці якраз чекали свого часу кілька листів філо, що залишилися після приготування лазаньї. Спеціально вирушила до крамниці по сосиски і моцарелу, і ось, наступного ж для рецепт був перевірений. Гадаю, тепер він стане одним з наших улюблених!
Сосиски в тісті це завжди смачно, а в цьому варіанті — ще й швидко, просто і оригінально. Не треба місити тісто, як у рецепті сосисок у дріжджовому тісті, не треба довго випікати в духовці, як у варіанті з листковим. Те, що треба, яко днина спекотна, довго стояти біля плити не хочеться, а треба нашвидкуруч щось поживне зготувати.
Тут є чотири в одному: м'ясо (сосиска, а втім, можете взяти шматок вареної курки) сир, яйце і хліб (тісто). Якщо подати страву із салатом зі свіжих овочів (помідори, солодкий перець, огірки), то вийде цілком корисний, самостійний перекус.
Отже, рекомендую. Такі сосиски можна і дитині в школу дати (звідти, на відміну від бутербродів, нічого не випаде), а собі взяти на роботу чи в дорогу і на природу для родини приготувати.
Інгредієнти:
- Тісто філо (5 листів)
- Сосиски (5 шт)
- сир моцарела 50 г
- яйце 1 шт
- сіль, мелений перець
- 2 ч л. олії.
Інструкція:
Тісто філо беремо по 1 листу, розгортаємо на столі, половину листа змащуємо збитим яйцем. Накриваємо другою половиною, складаючи лист тіста навпіл.
Викладаємо на край листа, трошки відступивши від нього, сосиску і брусок моцарели.
Загортаємо рулетом, підгортаючи краї всередину.
Розігріваємо на пательні трошки олії. У залишок збитого яйця додаємо сіль, мелений чорний перець. Вмочаємо у збите яйце з усіх боків загорнуті в тісто сосиски.
Викладаємо сосиски в тісті філо на пательню і обсмажуємо з усіх боків до рум'яної скоринки.
Можна обсмажити не тільки знизу і зверху, але й з боків.
Смачного!