Лаваш з фаршем і помідорами на сковороді
Опис
Продовжуємо тему лавашів, з яких можна накрутити купу смачненького, причому швидко і просто. Як щоразу брати інші начинки, то виходитиме нова страва. Наприклад, минулого разу ми з вами готували трубочки з лаваша із моцарелою, а нині пропоную конвертики з лаваша із фаршем і помідорами.
Лаваш на сковороді з начинкою подобається тим, що готувати це дуже легко, а отримуєш повноцінну страву, ще й правильно харчуєшся. Ось наприклад, у сьогоднішньому рецепті: все в одному: і хліб (лаваш), і м’ясо (фарш), і овочі. І можна влітку не паритися біля плити, а зготувати ось такий поживний перекус, який цілком замінить собою другу страву з гарніром.
А щоб було ще смачніше і корисніше, до лавашів із начинкою подаємо салат зі свіжих овочів.
Інгредієнти:
- 2 листа лаваша
- 300 г фаршу
- 1-2 помідора
- 1 цибулина
- 1-2 солодких перця
- 50-80 г твердого сиру
- сіль, перець чорний мелений
- трошки олії
- соус і/або кетчуп
Інструкція:
Начинку можна приготувати зарані і тримати в холодильнику, першу порцію з 4 конвертиків зробити сьогодні, а решту завтра.
Готуємо начинку. Цибуля дрібно нарізаємо і обсмажуємо на олії, додаємо нарізаний невеличкими шматочками болгарський перець і готуємо ще пару хвилин. Додаємо фарш, перемішуємо. У моєму варіанті рецепту фарш курячий, можна взяти зі свинини чи асорті, але мені подобається нежирний варіант. Періодично помішуючи, обсмажуємо до готовності фарші (8-10 хвилин), додаємо нарізаний помідор, сіль, перець, спеції, готуємо ще кілька хвилин до випаровування вологи. Готову начинку викладаємо у тарілку, хай охолоне.
Лист лаваша нарізаємо широкими смугами, змиащуємо кетчупом і сирним соусом (чи сметаною, на ваш смак): тоді лаваш не буде сухим.
На край смужок накладаємо начинку і загортаємо конвертами.
Обсмажуємо конверти з лаваша на пательні з невеликою кількістю олії з обох сторін.
Найкраще смакує лаваш з фаршем і помідором, коли він теплий і тісто хрустке.
Смачного!