Контент

Лаваш з фаршем і помідорами на сковороді

Порцій: 8  
Калорійність: 155 ккал  
Час приготування: 30 хвилин
Домашня

Опис

Продовжуємо тему лавашів, з яких можна накрутити купу смачненького, причому швидко і просто. Як щоразу брати інші начинки, то виходитиме нова страва. Наприклад, минулого разу ми з вами готували трубочки з лаваша із моцарелою, а нині пропоную конвертики з лаваша із фаршем і помідорами.

конвертики з лаваша з фаршем і помідорами

Лаваш на сковороді з начинкою подобається тим, що готувати це дуже легко, а отримуєш повноцінну страву, ще й правильно харчуєшся. Ось наприклад, у сьогоднішньому рецепті: все в одному: і хліб (лаваш), і м’ясо (фарш), і овочі. І можна влітку не паритися біля плити, а зготувати ось такий поживний перекус, який цілком замінить собою другу страву з гарніром.

лаваш з фаршем і помідорами

А щоб було ще смачніше і корисніше, до лавашів із начинкою подаємо салат зі свіжих овочів.

рецепт лаваша з начинкою

Інгредієнти:

На 8 штук:
  • 2 листа лаваша
  • 300 г фаршу
  • 1-2 помідора
  • 1 цибулина
  • 1-2 солодких перця
  • 50-80 г твердого сиру
  • сіль, перець чорний мелений
  • трошки олії
  • соус і/або кетчуп

Інструкція:

Начинку можна приготувати зарані і тримати в холодильнику, першу порцію з 4 конвертиків зробити сьогодні, а решту завтра.

Готуємо начинку. Цибуля дрібно нарізаємо і обсмажуємо на олії, додаємо нарізаний невеличкими шматочками болгарський перець і готуємо ще пару хвилин. Додаємо фарш, перемішуємо. У моєму варіанті рецепту фарш курячий, можна взяти зі свинини чи асорті, але мені подобається нежирний варіант. Періодично помішуючи, обсмажуємо до готовності фарші (8-10 хвилин), додаємо нарізаний помідор, сіль, перець, спеції, готуємо ще кілька хвилин до випаровування вологи. Готову начинку викладаємо у тарілку, хай охолоне.

Лист лаваша нарізаємо широкими смугами, змиащуємо кетчупом і сирним соусом (чи сметаною, на ваш смак): тоді лаваш не буде сухим.

нарізати лаваш смужками і змастити соусом

На край смужок накладаємо начинку і загортаємо конвертами.

як загорнути лаваш конвертом

Обсмажуємо конверти з лаваша на пательні з невеликою кількістю олії з обох сторін.

як зробити трикутники з лаваша конверти з лаваша на сковороді

Найкраще смакує лаваш з фаршем і помідором, коли він теплий і тісто хрустке.

що приготувати з лаваша

Смачного!

смачна страва з лаваша

Ось ще один смачний варіант лаваша на пательні: хрусткі трубочки з моцареолою.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(0 голосів, в середньому: 0 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів