Лаваш із начинкою до сніданку
Опис
Люблю ці круглі лаваші. У них можна загорнути щось смачненьке, і сніданок або ж перекус готовий! Варіантів безліч: сир твердий чи кисломолочний, зелень, яйце, курка/шинка/ковбаска... Чому люблю круглі? Тому, що в них загортати навіть зручніше, ніж у прямокутні. Є багато цікавих способів. Ось, наприклад, сьогоднішні трикутнички із половинок лаваша з начинкою. точніше, вони не сьогоднішні, бо готувала я їх аж десь на початку осені, коли ми збиралися у вилазку на острів на річці, щоби зробити фоторепортаж із історії краю.Але опублікувати цей рецепт дійшли руки тільки сьогодні, вже у новому році, взимку.
А ще осьо, дивіться, які цікаві страви можна робити з лаваша, круглого і не тільки. Одна із наших улюблених - Йока, вірменська страва. На круглий лаваш намастити половину збитого яйця, натерти твердого сиру, скласти трикутниколм і обсмажити з двох боків, можна навіть без олії.
Можна ще робити навіть швидкі чебуреки з лаваша.
Або ось такі трикутнички із сиром та шпинатом.
Та повернемося до рецепту лаваша із шинкою. Взагалі-то, можна покласти всередину те, що знайдеться у вас в холодильнику: ковбасу, шматочки вареної курки або печеного м'яса, сир чи бринзу, овочі. Аби смачно було. І таку швидку страву зручно брати із собою хоч в дорогу, хоч в село на город, хоч дати дитині в школу або взяти на роботу, або ж на вилазку на природу. Поживно, смачно і зручніше, ніж бутерброд, бо ковбаса не випаде!
Інгредієнти:
- Лаваш круглий 1 лист
- шинка 2 кружальця
- сир твердий 30 г
- помідор
- зелень
Інструкція:
Розріжте лаваш на дві половинки. Викладіть на по кружальцю помідора і шинки, потрусіть тертим сиром.
Складіть лаваші навпіл та викладіть на розігріту пательню, можна на суху, без олії..
Обсмажте з одного боку на вогні більше за середній пару хвилин, переверніть та обсмажте із другого боку. Готові лаваші викладіть на тарілку.
Прикрасьте зеленню. Найсмчаніше куштувати одразу, доки лаваш хрумкий, а начинка тепла, проте й після вистигання така страва теж цілком смачна.
Смачного!