Лаваш з сиром, яйцем та шпинатом на сковороді
Опис
Швидка, поживна, корисна та смачна страва — лаваш із сиром, яйцем та шпинатом на сковороді. Готується ця смакота за 5 хвилин, смажиться майже без жиру. Спробуйте!
Ці конвертики з лаваша дуже поживні та цілком можуть бути повноцінним сніданком або підобідком. Можна й з собою взяти — на природу, наприклад, проте все ж таки їсти лаваш з сиром та яйцем смачніше, коли він щойно приготований. Тоді сам лаваш хрусткий, а начинка тепла.
Якщо смажити швидко то лаваш буде рум'яним, а жовток всередині рідким. Якщо ж готувати трохи довше, яйце всередині буде майже крутим. Мені більш до вподоби перший варіант, але другий зручніше їсти.
Інгредієнти:
- 4 листи лаваша
- 4 яйця
- 100 г сиру чи моцарели
- пучок шпинату
- 0,5 столової ложки вершкового масла
Інструкція:
Свіжий шпинат потримайте в холодній воді хвилин п'ять, тоді промийте та обсушіть в друшляку. Наріжте смугами та спасеруйте на розтопленому вершковому маслі 2-3 хвилини, помішуючи.
Тепер шпинат перекладіть із пательні на тарілку, а на пательню покладіть лаваш, підійде прямокутний лист чи кругла тортилья.
На середину лаваша викладіть частині тушкованого шпинату, вбийте яйце та висипте трохи сиру, нарізаного кубиками.
Загорніть лаваш: якщо круглий - трикутником, як в рецепті Йоки, якщо прямокутний - конвертом.
Обсмажуйте, допоки підрум'яниться знизу, тоді переверніть лопаткою на другий бік.
Обсмаживши лаваш на сковороді з іншого боку, знімайте на тарілку.
Хай трошки вистигне, і можна пригощатися!