Трикутники з лаваша з сиром на сніданок
Опис
Ми дуже любимо такі трикутнички з лаваша із начинкою: вони смачні та швидко готуються, те, що треба до сніданку! Начинка може бути різноманітною: сир твердий чи бринза із зеленню, шинкою чи куркою, сир солодкий ич солоний. Сьогодні на сніданок - трикутники з лаваша із сиром та шпинатом. До них філіжанку кави — і ранок буде вдалим!
На сайті є також подібні страви з лаваша: конвертики з начинкою та вірменська Йока, спробуйте, то також напрочуд легко та смачно!
Інгредієнти:
- 2-3 листи лаваша
- 1-2 яйця
- 50 г сиру
- 50 г бринзи чи моцарели
- пучок шпинату
- сіль за смаком
- олія для смаження
Інструкція:
Ці трикутнички також можна смажити на сухій пательні, якщо дозволяє покриття. Я смажу на невеличкій кількості олії, бо тоді трикутнички виходять більш рум'яними та апетитними.
Лаваш наріжте смужками — один лист на три смуги уздовж, а тоді кожну смужку розділіть навпіл. Наш лаваш жовтенький, бо він із сиром, буває ще з куркумою, а також зелененький із шпинатом. Дуже цікаво щоразу готувати із нового виду лаваша, тоді трикутнички виходять оригінальні, кольорові.

В тарілці збийте виделкою яйце, трошки посоліть.

Сир та моцарелу чи бринзу натріть на великій тертці та потрошку насипте з краєчку кожної смужки.

Тоді додайте зелень — подрібнений кріп, зелену цибулю чи, як в даному рецепті,тушкований шпинат (на шматочку вершкового масла вимитий, обсушений та подрібнений шпинат готуємо, помішуючи, 2-3 хвилини).

Загорніть смужки трикутниками — як це зробити, показано на фото та на відео в кінці рецепту.

Розігрійте пательню з невеличкою кількістю олії. Вмочіть трикутнички з лаваша в яйце та викладіть на пательню.

Обсмажте до рум'яності з одного боку, переверніть лопаткою.

Смажте з другого боку до золотистої скоринки, тоді зніміть на тарілку.

Найсмачніші трикутнички з лаваша, як вони щойно приготовані, тоді скоринка хрумка, а сирна начинка тепла й сир тягнеться, як у піці. Пам'ятайте, що запивати страви із гарячим сиром можна тільки теплими чи гарячими напоями. Смачного!