Листкові пиріжки з куркою, сиром та шпинатом
Опис
Якщо в морозилці є пачка листкового тіста, завжди можна спекти щось швидке та смачне. От і зараз: приїхали з городу втомлені, проте задоволені, бо назбирали багато шпинату! Чогось хочеться до чаю, та й на роботу завтра треба перекус взяти. От і придумалися ці листкові пиріжки зі шпинатом, сиром та куркою. Просто, швидко, дуже смачно!
Замість курки можна взяти варене яйце, рис чи рибу, а сир замінити бринзою чи моцарелою — рецепт дозволяє експериментувати та фантазувати!
Інгредієнти:
На 12 штук:
- 450 г листкового тіста
- 200 г курки (філе, гуляш)
- 50 г сиру чи моцарели
- 1 цибулина
- пучок шпинату
- 1 столова ложка олії
- сіль, перець
Інструкція:
Хай тісто розморозиться за кімнатної температури. Тим часом проваріть шматочки курки до закипання, злийте воду. Подрібнену цибулину спасеруйте на олії 2-3 хвилин до м'якості, додайте курку та обсмажуйте ще хвилин 10, час від часу помішуючи. Посоліть та поперчіть.
Шпинат покладіть в холодну воду на декілька хвилин, тоді промийте, обсушіть в друшляку чи енергійно струсивши, та наріжте смужками. На залишку олії спасеруйте в пательні шпинат.
Розріжте тісто на квадрати, по центру кожного викладіть: шпинат, курку, скибочку сиру.



Заліпіть краєчки тіста. Якщо складати квадрати навскоси, вийдуть куточки, а як навпіл, то прямокутні пиріжки.

Змастіть пергамент олією, застеліть деко та викладіть пиріжки.

Поставте в розігріту до 200-210С духовку та випікайте 25-30 хвилин, до золотистого кольору.

Готові пиріжки зі шпинатом та куркою викладіть на тарілку.

Смчаного!