Контент

Листкові пиріжки з куркою, сиром та шпинатом

Порцій: 12 штук  
Калорійність: 173 ккал  
Час приготування: Підготовка 20 хвилин, випікання 25
Домашня

Опис

Якщо в морозилці є пачка листкового тіста, завжди можна спекти щось швидке та смачне. От і зараз: приїхали з городу втомлені, проте задоволені, бо назбирали багато шпинату! Чогось хочеться до чаю, та й на роботу завтра треба перекус взяти. От і придумалися ці листкові пиріжки зі шпинатом, сиром та куркою. Просто, швидко, дуже смачно!

Замість курки можна взяти варене яйце, рис чи рибу, а сир замінити бринзою чи моцарелою — рецепт дозволяє експериментувати та фантазувати!

Інгредієнти:

На 12 штук:

  • 450 г листкового тіста
  • 200 г курки (філе, гуляш)
  • 50 г сиру чи моцарели
  • 1 цибулина
  • пучок шпинату
  • 1 столова ложка олії
  • сіль, перець

Інструкція:

Хай тісто розморозиться за кімнатної температури. Тим часом проваріть шматочки курки до закипання, злийте воду. Подрібнену цибулину спасеруйте на олії 2-3 хвилин до м'якості, додайте курку та обсмажуйте ще хвилин 10, час від часу помішуючи. Посоліть та поперчіть.

Шпинат покладіть в холодну воду на декілька хвилин, тоді промийте, обсушіть в друшляку чи енергійно струсивши, та наріжте смужками. На залишку олії спасеруйте в пательні шпинат.

Розріжте тісто на квадрати, по центру кожного викладіть: шпинат, курку, скибочку сиру.

Заліпіть краєчки тіста. Якщо складати квадрати навскоси, вийдуть куточки, а як навпіл, то прямокутні пиріжки.

Змастіть пергамент олією, застеліть деко та викладіть пиріжки.

Поставте в розігріту до 200-210С духовку та випікайте 25-30 хвилин, до золотистого кольору.

Готові пиріжки зі шпинатом та куркою викладіть на тарілку.

Смчаного!

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(2 голоса, в середньому: 5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів