Контент

Смачна рибка з овочами

Порцій: 8  
Калорійність: ккал  
Час приготування: 45 хвилин
Домашня

Опис

Рецепт з далеких часів, коли я була маленька, а моя мама мала велику каструлю, в якій і готувала цю смакоту. Каструля була непіднімна — чавунна, синя із вітрильником на боці... Нині вона десь в селі, бо емаль побилася, проте рецепт ми вже ж згадали спільними зусиллями. То була тушкована риба з овочами. Мені чомусь найбільш смакували та запам'яталися бурячкові кружальця, такі гарні, рубінові на просвіт, із візерунком у вигляді кілець. А були ще й жовтогарячі кружальця моркви, що танули в роті, і навіть цибуля в цій страві виходила дуже смачна. Якось в розмові цей рецепт сплив у пам'яті, мама пригадала, як воно мало бути, тож я вирішила спробувати... вийшло смачно!

Пропоную і вам приготувати рибу з овочами. Підійде хек чи минтай.

Інгредієнти:

  • 1 свіжоморожений минтай
  • 2-3 бурячки
  • 1 морква
  • 2-3 цибулини
  • 1 чайна ложка олії
  • сіль за смаком
  • 1-2 лаврові листи

Інструкція:

Очистіть та помийте овочі. Наріжте буряк, моркву та цибулю тонкими кружальцями — 2-3 мм завтовшки. Змастіть глибоку пательню олією та викладіть на дно цибулю, тоді моркву, далі буряк.

На овочі викладіть шматочки риби завтовшки 1-1,5 см. Посоліть, притрусіть спеціями.

За бажання та якщо посуд не дуже широкий, можна повторити шари. Долийте води так, щоб вона майже вкрила овочі та рибу, і тушкуйте під кришкою до м'якості овочів та готовності риби, приблизно півгодини. Коли страва буде майже готова, додайте пару лаврових листів для аромату.

Найкраще риба із овочами смакує з картопляним пюре.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(1 голос, в середньому: 5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів