Швидкий сніданок: яєчня на листковому тісті з сиром та солодким перцем
Опис
Усе в одному: яєчня, овочі, сир та шинка, а ще й смачне листкове тісто замість хлібу — пропоную вам вдалий рецепт смачного сніданку!
Яєчня в духовці на листковому тісті виглядає оригінально та ефектно, до того ж, вона менш жирна, ніж на пательні, бо не смажиться, а запікається. Ваші домашні будуть у захваті від цієї нескладної страви.
Інгредієнти:
- 450 г листкового тіста
- 4 яйця
- 50 г сиру
- 50 г бринзи чи моцарели
- 50 г шинки чи ковбаси
- солодкий перець
- сіль за смаком
- зелена цибуля
Інструкція:
Листкове чи листково-дріжджове тісто розморожуємо за кімнатної температури та розрізаємо на квадрати. Можна трохи розкачати тісто, це йому не зашкодить.
Викладаємо квадрати тіста на деко, застелене пергаментом, що злегка змащений олією. Посередині кожен квадрат посипаємо тертим сиром та бринзою. Можна додати швматочок грудинки, шинки чи ковбаски.
Тоді кладемо на тісто по кільцю солодкого перцю. Буде гарно, якщо візьмете перець різних кольорів: червоний, зелений, жовтий.
Тепер у кожне кільце болгарського перцю вбийте невеличке куряче яйце.
Посоліть, поперчіть та посипте подрібненою зеленою цибулею.
Поставте деко і розігріту до 200-210С духовку та запікайте 25-30 хвилин, допоки тісто розшарується та набуде золотистого кольору, а яєчня приготується. Якщо жовток вкрився білою плівкою, обережно зсуньте її ложкою.
Подавати та їсти яєчню з духовки найсмачніше теплою.
Приємного вам сніданку та гарного дня!