Контент

Малинове варення в сковороді за 5 хвилин

Порцій: 1л  
Калорійність: 275 ккал  
Час приготування: 15 хвилин

Опис

Запашне, вітамінне, чудового рубінового кольору — це варення з малини готується всього декілька хвилин, тому й зберігає максимум користі, смаку та аромату. Наче їси справжню малинку!

Секрет рецепта малинового варення — в сковороді, Так-так, його варять на в баняку, а в пательні. Завдяки тому, що ягоди розподіляються тонким шаром, вони швидко проварюються, тому не треба довго чекати: п'ять хвилин при легкому кипінні — і по слойках. Швидке приготування дозволяє зберегти гарний малиновий колір ягід та сиропу.

Швидке малинове варення стає в нагоду взимку: при застуді це смачні ліки для горла та природний жарознижувальний засіб, а ще варення з малини просто дуже смачне!

Спробуйте також вишневе та абрикосове варення за рецептами з сайту!

З трьох пів літрових слоїків малини та пів кіло цукру виходить два пів літрові слоїки малинового варення.

Інгредієнти:

  • 3 пів літрові банки малини
  • 500 г цукру

Інструкція:

Потрібна велика та глибока пательня, суха та чиста. На конфорку бажано встановити розсікач для полум'я, щоб тепло рівномірно розподілялося під дном пательні. Висипаємо малину в сковороду (мити ягоди не треба, тільки перебрати).

Нагріваємо на малому вогні. Можна зрідка акуратно помішувати — без фанатизму, щоб не пом'яти ягоди.

Ви побачите, що малина пускає сік. Коли соку стане багато та він почне кипіти, час висипати цукор.

Розподіліть цукор лопаткою чи ложкою. Він незабаром розтане та варення знов закипить.

При легкому кипіння на середньому вогні проваріть малину 5-7 хвилин та розфасуйте по стерильних сухих слоїках і закрийте кришками (зручно використовувати ті, що загвинчуються).

Хай малинове варення постоїть під ковдрою, дроки охолоне,а тоді можна прибирати банки на зберігання. Тепер ви маєте на зиму трошки запашного малинового літа!

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(3 голоса, в середньому: 4.7 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів