Аґрусово-апельсинове варення
Опис
А ось і ще один цікавий рецепт смачного варення: поєднуємо аґрус з апельсином! Виходить дуже смачно. Приємне кислувато-солодке вареннячко файно смакує та заряджає настроєм літа.
Ми з вами торік вже пробували два варіанти варення із додаванням цитруса: абрикос-апельсин та алича-апельсин. Обидва рази вийшли цікаві смаки, і саме ці варення були з'їдені першими. А цьогоріч пропонуємо спробувати аґрусово-апельсинове варення. Нам сподобалося!
Інгредієнти:
- 600-700 г аґрусу
- 1 апельсин
- 250 г цукру (або за смаком)
- дрібка лимонної кислоти
Інструкція:
Апельсин залити окропом на 5 хвилин, щоб прибрати з цедри те, чим його змащують для тривалого зберігання. Аґрус промити та обсушити в друшляку.
Розрізати апельсин на шматочки разом із цедрою, кісточки прибрати. Змолоти апельсин та аґрус у блендері чи на м’ясорубці.
Поєднати ягідне та цитрусове пюре, додати лимонну кислоту та цукор, перемішати. Я не люблю надто солодке, тому додала 200 г цукру, тоід спробувала, і у процесі приготування ще 50 г. Ви моежете пробувати варення та додавати за смаком.
Варити на невеликому вогні у сотейнику чи неіржавіючому посуді, зрідка помішуючи, допоки закипить, а після закипання ще 15 хвилин.
Розфасувати варення у стерильні слоїки, закрутити кришками, вкутати рушником до вистигання.