Контент

Аґрусово-апельсинове варення

Порцій: 900 vk  
Калорійність: ккал  
Час приготування: 30 хвилин
Українська

Опис

А ось і ще один цікавий рецепт смачного варення: поєднуємо аґрус з апельсином! Виходить дуже смачно. Приємне кислувато-солодке вареннячко файно смакує та заряджає настроєм літа.

варення із агрусу з апельсином

Ми з вами торік вже пробували два варіанти варення із додаванням цитруса: абрикос-апельсин та алича-апельсин. Обидва рази вийшли цікаві смаки, і саме ці варення були з'їдені першими. А цьогоріч пропонуємо спробувати аґрусово-апельсинове варення. Нам сподобалося!

апельсиново-агрусове варення

Інгредієнти:

  • 600-700 г аґрусу
  • 1 апельсин
  • 250 г цукру (або за смаком)
  • дрібка лимонної кислоти

Інструкція:

Апельсин залити окропом на 5 хвилин, щоб прибрати з цедри те, чим його змащують для тривалого зберігання. Аґрус промити та обсушити в друшляку.

нарізати апельсин шматочками

Розрізати апельсин на шматочки разом із цедрою, кісточки прибрати. Змолоти апельсин та аґрус у блендері чи на м’ясорубці.

перекрутити агрус та апельсин

Поєднати ягідне та цитрусове пюре, додати лимонну кислоту та цукор, перемішати. Я не люблю надто солодке, тому додала 200 г цукру, тоід спробувала, і у процесі приготування ще 50 г. Ви моежете пробувати варення та додавати за смаком.

додати цукор та лимонну кислоту

Варити на невеликому вогні у сотейнику чи неіржавіючому посуді, зрідка помішуючи, допоки закипить, а після закипання ще 15 хвилин.

як зварити варення агрус апельсин

Розфасувати варення у стерильні слоїки, закрутити кришками, вкутати рушником до вистигання.

агрусовіо-апельсинове варення
  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(3 голоса, в середньому: 5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів