Випічка з полуницею із листкового тіста
Опис
Дуже легкі, дуже смачні, напрочуд файні: листковички з полуницею.
Так-так, ми довго думали, як перекласти українською "слойки", бо ж тісто українською не "слойоне", а "листкове". Вони ж не пиріжки і не тістечка, а хто ж? І от донька запропонувала новий термін - "листковички". Мені подобається!
Тож нумо їх готувати - це один із найпростіших та найсмачніших рецептів випічки із полуницею, які я пробувала.
А пробувала я ще ось що.
Інгредієнти:
- 500 г листково-дріжджового тіста
- 150 г кисломолочного сиру
- 3-4 ст.л. цукрової пудри
- ванільний цукор або ванілін на кінчику чайної ложки
- полуниця
- 1 жовток
Інструкція:
Мені більш подобається із листково-дріжджовим тістом, втім, просто листкове також підійде. Хай розморозиться за кмінатної температури. Тим часом підготуйте полуницю: потримайте кілька хвилин у холодній воді, виловіть у друшляк та промийте, очистіть від хвостиків. А також приготуймо сирну начинку: кисломолочний сир збиваємо блендером із цукровою пудрою та ваніліном.
Листкове тісто розрізаємо на квадрати та викладаємо на деко, застелене пергаментом. Робимо надрізи по краях, відступивши від краю 1,5-2 см, але не прорізайте тісто повністю.
Викладаємо посередині квадратів сирну начинку.
Полуниці нарізаємо скибочками та викладаємо на сир.
Краї тіста змащуємо жовтком із кавовою ложечкою молока чи води (розваести, щоб жовток був не надто густим).
Ставимо деко в духовку, розігірту до 200-210 С. Випікаємо 20-25 хвилин, до золотистого кольору. У газовій духовці випікатиметься довше, ніж в електричній.
За бажання можна притрусити випічку з полуницею цукровою пудрою або прикрасити ягідками.
Смачного чаювання!