Яблучний пиріг з кленовим сиропом
Порцій: 8
Калорійність: ккал
Час приготування:
1 година 1 хвилинДомашня
Опис
Цей простий яблучний пиріг цікавий тим, що у тісто додається кленовий сироп. Це надає випічці оригінального смаку й аромату. Якщо кленового сиропу немає, спечіть із додаванням меду: теж смачно.
Якщо берете мед, він має бути рідкий, зацукрений треба підігріти на водяній бані. Також, в разі використання меду, додавайте до борошно пів чайної ложки харчової соди і 1 чайну ложку розпушувача (замість 1,5 чайнних ложок розпушувача). Заміняємо частину розпушувача на соду тому, що мед є продуктом з кислою реакцією, тому, щоб випічка гарно підійшла і пиріг вийшов пишним, треба, щоб мед зреагував із содою.
Інгредієнти:
- 2 яйця;
- 125 г цукру;
- 2 столові локжи кленового сиропу;
- 100 мл олії;
- 160 г борошна;
- 1,5 чайної ложки розпушувача;
- дрібка солі;
- 3 яблука.
Інструкція:
Яйця збиваємо міксером із цукром та сіллю, до легкої пишності, пару хвилин. Вливаємо кленовий сироп і рафіновану олію, перемішуємо. Просіюємо борошно, додаємо розпушувач і знов перемішуємо. У тісто додаємо яблука, очищені від серцевини і шкірки та нарізані дрібними шматочками, ще раз перемішуємо. Форму для випікання діаметром 20-22 см застеляємо пергаментом, змащуємо папір олією і викладаємо тісто. Ставимо в духовку, розігріту до 180-200 градсуів.
Випікаємо яблучний пиріг з кленовим сиропом упродовж 45 хвилин вбо до години, допоки бамбукова паличка виходитиме з його середини сухою.
Смачного чаювання!


