Торт Рафаелло без випікання, з крекерів і заварного крему
Порцій: 10
Калорійність: ккал
Час приготування:
35 хвилинДомашня
Опис
Цей ніжний, запашний тортик готується без випікання, тож стане в пригоді, коли нема часу на довгі кулінарні експерименти або ж надворі спекотно. Торт Рафаелло з печива і заварного крему готується легко і швидко, на смак дуже файний, тане в роті.
Торт за цим рецептом виходить великий, вистачить почастувати усю родину і друзів.
Інгредієнти:
- 450 г крекерів;
- 3 склянки молока (склянка 250 мл, всього 750 мл);
- 3 столові ложки крохмалю;
- 3 столові ложки борошна;
- 3 жовтки;
- 1 склянка цукру (200 г);
- дрібка ваніліну або пакетик ванільного цукру;
- 200 г вершкового масла;
- 2 склянки кокосової стружки (склянка 200 мл).
Інструкція:
Спочатку зваримо заварний крем. До жовтків додаємо по 3 столові ложки без верху крохмалю і борошна, розтираємо. Вливаємо пів склянки молока і збиваємо міксером. Решту молока (2,5 склянки) нагріваємо в каструльці з товстим денцем, додаємо цукор звичайний і ванільний. Як почне закипати, тонкою цівкою вливаємо збиту суміш, увесь час помішуючи. Як загусне, знімаємо з вогню, хай вистигне до кімнатної температури. Для прискорення процесу можна поставити каструлю з кремом у миску з холодною водою і час від часу помішувати крем.
Тим часом дістаємо з холодильника масло, аби розм'якшилося за кімнатної температури. Тоді збиваємо крем кімнатної температури із м'яким маслом, додаємо 1,5 склянки кокосової стружки, перемішуємо.
У форму розміром 25х35 см викладаємо в один шар печиво. Розподіляємо третину крему. Викладаємо другий шар крекерів, зверху - знову крем. Викладаємо третій шар печива, змащуємо рештою крему, посипаємо 0,5 склянки кокосової стружки. Тепер хай тортик постоїть в холодильнику до ранку або хоча б пару годин.
Смачного чаювання!
Смак торта Рафаеллло нагадує ті самі улюблені цукерки, схожі на кокосові сніжки.



Тортик просто .Дуже смачний та простий у приготуванні,рекомендую
Дякую за коментар!