Тірамісу з полуницею
Опис
Початок літа - саме час готувати десерти з полуницею! І не тільки паляниці, але й, наприклад, домашній тірамісу з полуницею. Цей десерт досить просто готувати, а смачний він неймовірно. Перевагою є й те, що тірамісу не треба випікати, коли спека, а хочеться чогось смачненькогго до чаю. Тірамісу не випікають, а навпаки, охолоджують в холодильнику. При тому він не надто холодний, не такий, як морозиво. Прохолодний та ніжний і тане в роті. Спробуйте!
Як приготувати тірамісу вдома, я вже розповідала, це класичний рецепт.
Цей рецепт можна урізноманітніти, додаючи до печива та крему різні ягоди чи фрукти: малину, вишні, полуницю, банани. До речі, крем маскарпоне також можна зробити вдома, із сиру та вершків.
Та й печиво саворяди теж можна спекти власноруч, щойно зроблю, також поділюся рецептом. Сьогодні ж готуємо полуничний тірамісу із покупним савоярді та домашнім маскарпоне.
Інгредієнти:
- 500 г печива савоярді;
- 400 мл вершків 33-35%;
- 200 г сиру;
- 100 г цукрової пудри;
- 200-300 мл свіжозавареної кави;
- 1 столова ложка коньяку;
- 250-300 г свіжої полуниці;
- 1 столова ложка какао-порошку;
- 20 г шоколаду.
Інструкція:
Приготуємо домашній сир маскарпоне. Протріть крізь сито сир, додайте 200 мл добре охолоджених вершків (не менш як 2 години в холодильнику) та збивайте міксером упродовж 5-8 хвилин. Маскарпоне готовий.
Окремо збийте ще 200 мл холодних вершків упродовж 5-10 вилин, по столовій ложці додаючи цукрову пудру.
Тепер, продовжуючи збивати, по ложці додавайте маскарпоне. Крем для тірамісу готовий.
Заваріть запашну каву та дайте охолонути.
Полуницю потримайте в холодній воді 5 хвилин, тоді промийте в друшляку, обсушіть та очистіть від хвостиків. Наріжте шматочками.
Печиво савоярді швидко вмочайте з обох боків у каву та викладайте у форму.
Зверху печива розподіліть половину крему.
А на крем викладіть усю полуницю.
Тепер знову шар печива савоярді.
І другий шар крему.
Зверху притрушуємо десерт какао-порошком крізь ситечко або посипаємо тертим шоколадом.
Найскладніше - чекати дві години, доки десерт охолоджується в холодильнику.
Нарешті, можна смакувати!