Контент

Тірамісу з полуницею

Порцій: 12  
Калорійність: ккал  
Час приготування: 25 хвилин
Італійська

Опис

Початок літа - саме час готувати десерти з полуницею! І не тільки паляниці, але й, наприклад, домашній тірамісу з полуницею. Цей десерт досить просто готувати, а смачний він неймовірно. Перевагою є й те, що тірамісу не треба випікати, коли спека, а хочеться чогось смачненькогго до чаю. Тірамісу не випікають, а навпаки, охолоджують в холодильнику. При тому він не надто холодний, не такий, як морозиво. Прохолодний та ніжний і тане в роті. Спробуйте!

тірамісу з полуницею

Як приготувати тірамісу вдома, я вже розповідала, це класичний рецепт.

Цей рецепт можна урізноманітніти, додаючи до печива та крему різні ягоди чи фрукти: малину, вишні, полуницю, банани. До речі, крем маскарпоне також можна зробити вдома, із сиру та вершків.

Та й печиво саворяди теж можна спекти власноруч, щойно зроблю, також поділюся рецептом. Сьогодні ж готуємо полуничний тірамісу із покупним савоярді та домашнім маскарпоне.

інгредієнти для тірамісу з полуницею

Інгредієнти:

Форма 25х35 см
  • 500 г печива савоярді;
  • 400 мл вершків 33-35%;
  • 200 г сиру;
  • 100 г цукрової пудри;
  • 200-300 мл свіжозавареної кави;
  • 1 столова ложка коньяку;
  • 250-300 г свіжої полуниці;
  • 1 столова ложка какао-порошку;
  • 20 г шоколаду.

Інструкція:

Приготуємо домашній сир маскарпоне. Протріть крізь сито сир, додайте 200 мл добре охолоджених вершків (не менш як 2 години в холодильнику) та збивайте міксером упродовж 5-8 хвилин. Маскарпоне готовий.

Окремо збийте ще 200 мл холодних вершків упродовж 5-10 вилин, по столовій ложці додаючи цукрову пудру.

Тепер, продовжуючи збивати, по ложці додавайте маскарпоне. Крем для тірамісу готовий.

Заваріть запашну каву та дайте охолонути.

рецепт тірамісу з полуницею

Полуницю потримайте в холодній воді 5 хвилин, тоді промийте в друшляку, обсушіть та очистіть від хвостиків. Наріжте шматочками.

Печиво савоярді швидко вмочайте з обох боків у каву та викладайте у форму.

викладіть у форму шар печива

Зверху печива розподіліть половину крему.

викладіть на печиво крем

А на крем викладіть усю полуницю.

як зробити тірамісу з полуницею

Тепер знову шар печива савоярді.

викладіть другий шар печива

І другий шар крему.

другий шар крему

Зверху притрушуємо десерт какао-порошком крізь ситечко або посипаємо тертим шоколадом.

притрусіть какао та шоколадом

Найскладніше - чекати дві години, доки десерт охолоджується в холодильнику.

домашній тірамісу з полуницею

Нарешті, можна смакувати!

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(1 голос, в середньому: 5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів