Полуничне смузі до сніданку
Опис
Жменька ягід, склянка кисломолочного напою та дрібка пластівців – і за декілька хвилин маєте поживний, корисний та при цьому смачний сніданок. Отаке воно, смузі: до смаку і діткам, і дорослим! Саме те, що треба улітку, коли щось варити-шкварити та й наминати через спеку не надто й хочеться. Прохолодний смузі, для приготування якого не треба вмикати плиту, а потрібен тільки блендер, - це справжній хіт літечка.
Що воно таке – смузі? Слово походить від англійського smoothie, а smooth означає рівний, гладкий, однорідний. Тобто по суті це фруктово-ягідне пюре чи мус, коктейль. Готувати смузі можна із будь-яких ягід без кісточок, фруктів, свіжих чи заморожених: полуниці, чорниці, банана, ківі, абрикосів. За основу напою беруть кисломолочний продукт: йогурт, кефір, закваску, ряжанку, або молоко (якщо воно поєднується із ягодами і фруктами, які обрали), чи мінеральну воду. Можна додати лід. А ще – пластівці, щоб напій вийшов більш поживним та здоровим.
Отже, пропоную приготувати до сніданку смузі із полуниці. А ще рекомендую спробувати незвичайний десерт - полуничний суп. Усього 3 інгредієнти та пару хвилин - а яка смакота!
Інгредієнти:
- 10-15 ягід полуниці;
- 2 столові ложки пластівців;
- 2 склянки кефіру;
- 1-2 чайні ложки цукру або меду.
Інструкція:
Полуницю тримаємо 5 хвилин у холодній воді, тоді виловлюємо, промиваємо, обсушуємо та очищуємо від хвостиків. Ріжемо на половинки та складаємо у блендер. Туди ж додаємо пластівці – вівсяні чи якісь інші, мед чи цукор за смаком та вливаємо кефір або йогурт.
Пару натискань кнопки блендера – вжик-вжик, і смузі готове! Консистенцію робіть за смаком: чи більш однорідну, чи із шматочками ягід, кому як до вподоби. Підійде як блендер з чашею, так і погружний. А як блендера нема, можна потовкти товкачиком для пюре.
Розливаємо смузі у кухлики та смакуємо!