Контент

Полуничний суп

Порцій: 2  
Калорійність: ккал  
Час приготування: 5 хвилин

Опис

Що робити, якщо діти не хочуть їсти суп? Запропонуйте вередулям незвичайний суп... з полуниці! Солодкий, прохолодний - те, що треба улітку! По суті, це навіть не суп, а десерт з полуниці - смачний і корисний.

полуничний суп

Не хвилюйтеся - такими солодощами апетит не зіпсуєш, навпаки, від полуниці він покращиться, бо ця ягідка, як помаранчі або яблука, має властивість викликати апетит. А ще полуниці поліпшують обмін речовин завдяки вмісту вітаміну В5, а аскорбінової кислоти - усім відомого вітаміну С - в 5 полуницях стільки ж, скільки у тому ж помаранчі! Ось який чудовий десерт!

десерт з полуниці та сметани

Гайда скоріш готувати - і для діток, і для себе, бо дуже смачно.

інгредієнти для полуничного супу

Інгредієнти:

  • 250 г полуниць;
  • 100 мл сметани чи вершків;
  • 0,5-1 столових ложки цукрової пудри;
  • Свіжа м’ята.

Інструкція:

Полуниці гарно миємо - як, Ви вже знаєте з рецептів коктейля та сиркового десерту. Тримаємо ягоди 3-4 хвилини у холодній воді, потім промиваємо під краном та обсушуємо у дуршлагу.

поєднуємо в блендері ягоди та цукор

Очищені від хвостиків полуниці поєднуємо у блендері із цукром чи цукровою пудрою. Якщо ягоди солодкі, досить буде однієї чайної ложечки; якщо кислі - регулюйте кількість цукру за своїм смаком. Перетворюємо ягоди з цукром на пюре та викладаємо до піали.

Сметаною чи густими вершками малюємо на полуничному пюре спіраль. Зручно це робити, зрізавши куток у пакетика.

малюємо візерунки сметаною

Зубочисткою малюємо візерунки, схожі на павутинку чи квітку.

рецепт полуничного супу

Прикрашаємо полуничний десерт листочками свіжої м’яти.

прикрашаємо десерт

Смачного!

полуничний десерт
  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(2 голоса, в середньому: 5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Додати коментар ↓

  1. Дуже сподобався рецепт супу-десерту з полуниць !Так просто готувати, а як вишукано виглядає! Має бути смачно! Обов"язково приготую

    • Дуже рада, що Вам сподобався рецепт! 🙂 Мені приємно про це дізнатися! Дякую за коментар:)


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів