Три цікаві способи посмажити кабачки
Опис
Як ви смажите кабачки? Просто в борошні? А нумо я вам розповім три цікаві рецепти смажених кабачків. Щоразу додаємо один новий інгредієнт - і звична страва заграє новими смаками!
Отож тримайте: кабачки-чіпси зі спеціями, ніжні кабачки з часничком та оригінальні цукіні в яйці. Та ще й бонус на закуску:)
Кабачки з куркумою та спеціями
Тут все просто6 беремо класичний рецепт смаженого кабачка в борошні, додаємо дрібку сонячно-жовтої куркуми та улюблені прянощі, в мене це суміш універсальна для других страв. Вона така строката, там і червона паприка, і щось зелененьке, ціла веселка виходить. Якщо нарізати тоненько, такі кабачкові кружальця виходять схожими на чіпси.
Інгредієнти:
- 1 молодий кабачок;
- 4-5 столових ложок борошна;
- сіль;
- куркума;
- спеції;
- олія.
Інструкція:
Наріжте кабачок тоненькими скибочками (шкірку можна не очищувати). Посоліть та притрусіть куркумою і спеціями.

Обкачайте в борошні з двох боків та викладіть на пательню із невеликою кількістю олії. Притрусіть спеціями з другого боку.

Смажте до рум'яної скоринки, переверніть виделкою та обсмажте з іншого боку.
Смачного!
Кабачки смажені з часником
А ці кабачки смажені без борошна. Нарізані товстенькими кружальцями, вони виходять дуже ніжні, майже як тушковані. ТОж цей рецепт ще й більш корисний.
Інгредієнти:
- молодий кабачок;
- часник;
- сіль;
- олія.
Приготування:
Наріжте кабачок кружальцями завтовшки 1 см. Розігрійте на пательні олію, викладіть кабачки та смажте на вогні трохи більше за середній 2-3 хвилини. Переверніть і обсмажте з другого боку. Викладіть на тарілку та посипте дрібно нарізаним часником та зеленню. Смакота!
Цукіні в яйці
Покроковий рецепт є на сайті за посиланням: цукіні смачненькі.
Інгредієнти:
- 1 молодий цукіні;
- 2 яйця;
- 1-2 столові ложки борошна;
- Пара дрібок солі;
- Олія.
Приготування:
Наріжте цукіні кружальцями 2-3 мм. Вмочайте спочатку в борошно із сіллю, тоді у збите яйце. Викладайте на гарно розігріту пательню з олією та смажте по 1-2 хвилин з обох боків.
Обіцяний бонус: якщо хочете ще більше оригінальності, поживності та цікавого смаку, потрусіть смажені кабачки дрібно натертим сиром. Буде смачно!
А вам який рецепт сподобався найбільше? Чи, може, маєте свій? Пишіть у коментарях!