Тістечка Картопля
Опис
Спека, про те, щоб пекти пиріжечки в духовці навіть подумати складно, а смачненького до чаю однак хочеться! Саме час згадати чудові рецепти десертів без випікання. Пам'ятаєте? Сирна хатинка, чайна ковбачка, і звісно ж, тістечка картопля!
Ці смачні та дуже прості смаколики не потребують випікання, а навпаки, охолоджуються у холодильнику, тож готувати та смакувати ними у спеку дуже приємно. Пропоную вам рецепт з дитинства - тістечка "Картопля" із печива.
Печиво можна брати галетне (це класичний варіант), можна й інше - головне, не надто солодке. Крекери чи пряжене молоко підійде, а пісочне - ні, воно надто солодке та жирне. Кількість цукру регулюйте в залежності від того, наскільки солодке печиво: для галетного трошки більше, 180 г, для більш солодкого менше, 150 г.
Інгредієнти:
- 350-400 г печива;
- 150 г цукру;
- 200 мл молока;
- 80 г вершкового масла;
- 3-4 столові ложки цукрової пудри;
- 1-2 столові ложки какао-порошку.
Інструкція:
Цукор висипте в каструльку, влийте молоко та нагрівайте, помішуючи, доки цукор розчиниться.

Доки солодке молоко вихолоджується до кімнатної температури, подрібніть печиво в крихту. Можна сучасним способом - за допjмогою блендера, або ж старовинним - на м'ясорубці.
Влийте молоко в крихту та перемішайте.

Додайте розм'якшене вершкове масло і знов перемішайте.

Зліпіть руками "картоплини". Не переймайтеся, аби вони були однаковісінькі та рівненькі: адже справжня картопля рідко такою буває.

Обкачайте "картоплини" в суміші цукрової пудри з какао-порошком.

Для більшої схожості можна зробити "картопляні вічка" із шматочків волоського горіху.
Викладіть тістечка картопля на тацю та поставте в холодильник: найкраще смакують вони саме в охолодженому вигляді.