Печиво Персики: рецепт ласощів з дитинства
Опис
Ви теж пам'ятаєте ці смачнющі “персики” з кулінарії — великі, круглі, із ніжним рожевим рум'янцем на сонячних боках, у кристаликах цукру? Це смак дитинства, такий самий, як трубочки з кремом чи “грибочки”!
Наразі “персиків” я давненько не бачила в продажу, а хочеться ж знов поласувати. Отож і перепробувала три рецепти персиків з інтернету. Доки знайшла найкращий. Пропоную і вам приготувати смачне печиво персики — хоча, мені здається, що то таки скоріше тістечка.
Найсмачніші персики- із розсипчастого тіста, зі згущенкою-ірискою. Встановлено експериментальним шляхом. Пекли за трьома різними рецептами тіста. Скріплювали половинки повидлом, сумішшю крихти з серединок “персиків” зі сметаною та вареною згущенкою. Отой класичний варіант з ірискою — найкращий. І тісто врешті визначили найбільш розсипчасте. Наче пісочне. Тож наводжу саме той рецепт. Що припав всім до смаку.
Інгредієнти:
На 15 персиків:
Для тіста:
- 180 г вершкового масла
- 180 г цукру
- 2 яйця
- 2 жовтка
- сік половинки лимона
- 4,5 склянки борошна (580 г)
- 1 чайна ложка соди
- дрібка солі
Для начинки та оформлення:
- півбанки вареної згущенки
- морквяний сік
- буряковий сік
- 4-5 столових ложок цукру
Інструкція:
Для тіста на персики розм'якшене вершкове масло збийте з цукром або гарненько розітріть. Додайте два яйця та два жовтка (а білки можна використати для омлету).
Знову збийте міксером та додайте лимонний сік.
Просійте 1 склянку борошна разом із содою, посоліть та перемішайте.
Просіюйте решту борошна, доки замісите м'яке тісто. Мені знадобилося 4,5 склянки об'ємом 200 мл, в одній такій міститься 130 г борошна без верху. Ставимо тісто на 1 годину в холодильник.
Розігрійте духовку до 180 С, а доки вона розігрівається, сформуйте заготовки для персиків. Зручніше скачати кульки завбільшки як невеличкий справжній персик, а потім розрізати кожну навпіл, формуючи половинки персиків. Викладіть на деко, застелене пергаментом.
Випікаймо при 180С близько 30 хвилин, до сухої шпажки та світло-золотистого кольору. Не треба тримати довго та зарум'янювати, бо пісочне тісто від того може стати твердим. А нам потрібне розсипчасте, крихке.
Хай половинки вихолонуть, тим часом підготуємо все для оздоблення тістечок персиків. Натріть на дрібній тертці по 2-3 столові ложки сирого або відварного буряка чи моркви. Ми фарбували сирим. Викладіть терті овочі в окремі шматочки марлі. У блюдце насипте цукру.
Половинки персиків склеюйте вареною згущенкою.
Фарбуйте соком моркви та буряка та обкачуйте в цукрі і викладайте на тарілку.
Здорово, якщо знайдеться листочок свіжої м'яти, щоби прикрасити тістечка. Оскільки вже не сезон, то в нагоді стала гілочка хлорофітуму:)
От як просто та цікаво зробити домашнє печиво Персики! Спробуйте, ваші дітки та друзі будуть у захваті.
Смачного чаювання!