Смачне домашнє віденське печиво з варенням, ягодами та фруктами
Опис
Чому це печиво називається віденським — хтозна, зате воно дуже смачне та просто готується. Спробуйте! Матимете до чаю цілу тацю чудової домашньої випічки.
Домашнє віденське печиво з варенням схоже на тертий пиріг — за смаком та за виглядом. Пекти можна з будь-яким густим варенням чи повидлом без кісточок, а також зі свіжими або замороженими ягодами, вишнями, шматочками фруктів.
Інгредієнти:
Для пісочного тіста:
- 200 г вершкового масла
- 150 г цукру
- 2 яйця
- 2 столові ложки сметани
- 500 г борошна
- 1 чайна ложка харчової соди
- 0,25 чайної ложки солі
Для начинки:
- 1 склянка варення без кісточок
- жменя свіжих чи заморожених ягід (за бажанням)
- 1-2 фрукти (за бажанням)
Інструкція:
Взимку можна готувати віденське печиво з варенням, повидлом чи джемом, а влітку — поєднувати варення зі свіжими ягодами та фруктами. Цього разу печиво особливо цікаве, бо має два смаки та кольори. Половина — з чорною смородиною, протертою з цукром та свіжою, друга половина — с абрикосовим варенням та шматочками персиків.
Розтопіть вершкове масло та зачекайте, доки трошки охолоне. Додайте сіль, цукор, яйця, перемішайте. Додайте сметану і знов перемішайте.
![додаєм до масла сіль, цукор та яйця](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2021/09/videnske-pechyvo-2.jpg)
Просійте борошно разом із содою та замісіть м'яке тісто.
![просіюємо борошно](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2021/09/videnske-pechyvo-3.jpg)
Пів кіло борошна — це приблизно 3,5 склянки об'ємом 250 мл (в одній 250-мл склянки без верху вміщується 150 г борошна). Може знадобитися трошки більше чи менше борошна, від 450 до 525 г. Тісто має вийти не крихким, не липким, а приємним та таким, що легко ліпиться.
![замішуємо тісто](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2021/09/videnske-pechyvo-4.jpg)
Розділіться готове тісто на дві частини: більшу (трохи більше, ніж 2/3) та меншу (трохи менше, ніж 1/3). Більшу покладіть в холодильник, а меншу — в морозильну камеру на 30-60 хвилин.
![поділяємо тісто на 2 шматка](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2021/09/videnske-pechyvo-4a.jpg)
Застеліть деко пергаментом. Оскільки тісто доволі жирне, папір не треба змащувати. Зі шматочків від більшої частини тіста сформуйте корж завтовшки 5-7 мм, розминаючи тісто пальцями по деку ат утворюючи пласт із латочок.
![формуємо пласт тіста](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2021/09/videnske-pechyvo-5.jpg)
По коржу розподіліть варення, залишаючи вільними 2-3 см з краю.
![розподіляємо варення по коржу](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2021/09/videnske-pechyvo-6.jpg)
Додайте трошки гарно обсушених після миття свіжих ягід (чи, не розморожуючи, - заморожених), та нарізані скибочками фрукти.
![додаємо ягід](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2021/09/videnske-pechyvo-7.jpg)
Загніть краї коржа догори. Зверху натріть на великій тертці меншу частину тіста з морозилки. Поставте в розігріту до 180 С духовку.
Випікайте віденське печиво упродовж 35-40 хвилин, до золотистого кольору.
![випікаємо віденське печиво](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2021/09/videnske-pechyvo-8.jpg)
Коли випічка трохи охолоне, притрусіть цукровою пудрою.
![притрушуємо цукровою пудрою](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2021/09/videnske-pechyvo-10.jpg)
Та наріжте квадратиками.
![нарізаємо печиво квадратиками](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2021/09/videnske-pechyvo-11.jpg)
Час заварювати запашний чай та кликати домашніх до столу!
![рецепт віденського печива](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2021/09/videnske-pechyvo-13.jpg)
А Вам сподобалося віденське печиво з варенням?
![віденське печиво з варенням](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2021/09/videnske-pechyvo-15.jpg)
Чекаю коментарів зі враженнями!
![домашнє віденське печиво з варенням](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2021/09/videnske-pechyvo-18.jpg)