Контент

Смачне домашнє віденське печиво з варенням, ягодами та фруктами

Порцій: 12  
Калорійність: 385 ккал  
Час приготування: підготовка 10 хвилин, очікування 30 хвилин, випікання 35 хвилин
Австрійська

Опис

Чому це печиво називається віденським — хтозна, зате воно дуже смачне та просто готується. Спробуйте! Матимете до чаю цілу тацю чудової домашньої випічки.

Домашнє віденське печиво з варенням схоже на тертий пиріг — за смаком та за виглядом. Пекти можна з будь-яким густим варенням чи повидлом без кісточок, а також зі свіжими або замороженими ягодами, вишнями, шматочками фруктів.

Інгредієнти:

Для пісочного тіста:

  • 200 г вершкового масла
  • 150 г цукру
  • 2 яйця
  • 2 столові ложки сметани
  • 500 г борошна
  • 1 чайна ложка харчової соди
  • 0,25 чайної ложки солі

Для начинки:

  • 1 склянка варення без кісточок
  • жменя свіжих чи заморожених ягід (за бажанням)
  • 1-2 фрукти (за бажанням)

Інструкція:

Взимку можна готувати віденське печиво з варенням, повидлом чи джемом, а влітку — поєднувати варення зі свіжими ягодами та фруктами. Цього разу печиво особливо цікаве, бо має два смаки та кольори. Половина — з чорною смородиною, протертою з цукром та свіжою, друга половина — с абрикосовим варенням та шматочками персиків.

Розтопіть вершкове масло та зачекайте, доки трошки охолоне. Додайте сіль, цукор, яйця, перемішайте. Додайте сметану і знов перемішайте.

Просійте борошно разом із содою та замісіть м'яке тісто.

Пів кіло борошна — це приблизно 3,5 склянки об'ємом 250 мл (в одній 250-мл склянки без верху вміщується 150 г борошна). Може знадобитися трошки більше чи менше борошна, від 450 до 525 г. Тісто має вийти не крихким, не липким, а приємним та таким, що легко ліпиться.

Розділіться готове тісто на дві частини: більшу (трохи більше, ніж 2/3) та меншу (трохи менше, ніж 1/3). Більшу покладіть в холодильник, а меншу — в морозильну камеру на 30-60 хвилин.

Застеліть деко пергаментом. Оскільки тісто доволі жирне, папір не треба змащувати. Зі шматочків від більшої частини тіста сформуйте корж завтовшки 5-7 мм, розминаючи тісто пальцями по деку ат утворюючи пласт із латочок.

По коржу розподіліть варення, залишаючи вільними 2-3 см з краю.

Додайте трошки гарно обсушених після миття свіжих ягід (чи, не розморожуючи, - заморожених), та нарізані скибочками фрукти.

Загніть краї коржа догори. Зверху натріть на великій тертці меншу частину тіста з морозилки. Поставте в розігріту до 180 С духовку.

Випікайте віденське печиво упродовж 35-40 хвилин, до золотистого кольору.

Коли випічка трохи охолоне, притрусіть цукровою пудрою.

Та наріжте квадратиками.

Час заварювати запашний чай та кликати домашніх до столу!

А Вам сподобалося віденське печиво з варенням?

Чекаю коментарів зі враженнями!

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(1 голос, в середньому: 5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів