Смачне домашнє віденське печиво з варенням, ягодами та фруктами
Опис
Чому це печиво називається віденським — хтозна, зате воно дуже смачне та просто готується. Спробуйте! Матимете до чаю цілу тацю чудової домашньої випічки.
Домашнє віденське печиво з варенням схоже на тертий пиріг — за смаком та за виглядом. Пекти можна з будь-яким густим варенням чи повидлом без кісточок, а також зі свіжими або замороженими ягодами, вишнями, шматочками фруктів.
Інгредієнти:
Для пісочного тіста:
- 200 г вершкового масла
- 150 г цукру
- 2 яйця
- 2 столові ложки сметани
- 500 г борошна
- 1 чайна ложка харчової соди
- 0,25 чайної ложки солі
Для начинки:
- 1 склянка варення без кісточок
- жменя свіжих чи заморожених ягід (за бажанням)
- 1-2 фрукти (за бажанням)
Інструкція:
Взимку можна готувати віденське печиво з варенням, повидлом чи джемом, а влітку — поєднувати варення зі свіжими ягодами та фруктами. Цього разу печиво особливо цікаве, бо має два смаки та кольори. Половина — з чорною смородиною, протертою з цукром та свіжою, друга половина — с абрикосовим варенням та шматочками персиків.
Розтопіть вершкове масло та зачекайте, доки трошки охолоне. Додайте сіль, цукор, яйця, перемішайте. Додайте сметану і знов перемішайте.
Просійте борошно разом із содою та замісіть м'яке тісто.
Пів кіло борошна — це приблизно 3,5 склянки об'ємом 250 мл (в одній 250-мл склянки без верху вміщується 150 г борошна). Може знадобитися трошки більше чи менше борошна, від 450 до 525 г. Тісто має вийти не крихким, не липким, а приємним та таким, що легко ліпиться.
Розділіться готове тісто на дві частини: більшу (трохи більше, ніж 2/3) та меншу (трохи менше, ніж 1/3). Більшу покладіть в холодильник, а меншу — в морозильну камеру на 30-60 хвилин.
Застеліть деко пергаментом. Оскільки тісто доволі жирне, папір не треба змащувати. Зі шматочків від більшої частини тіста сформуйте корж завтовшки 5-7 мм, розминаючи тісто пальцями по деку ат утворюючи пласт із латочок.
По коржу розподіліть варення, залишаючи вільними 2-3 см з краю.
Додайте трошки гарно обсушених після миття свіжих ягід (чи, не розморожуючи, - заморожених), та нарізані скибочками фрукти.
Загніть краї коржа догори. Зверху натріть на великій тертці меншу частину тіста з морозилки. Поставте в розігріту до 180 С духовку.
Випікайте віденське печиво упродовж 35-40 хвилин, до золотистого кольору.
Коли випічка трохи охолоне, притрусіть цукровою пудрою.
Та наріжте квадратиками.
Час заварювати запашний чай та кликати домашніх до столу!
А Вам сподобалося віденське печиво з варенням?
Чекаю коментарів зі враженнями!