Повнозернове печиво, смачне та корисне! Печиво з цільнозернового борошна
Опис
Це печиво водночас смачне та корисне! Гадаєте, так не буває? А от і буває! І цільнозернове печиво із шматочками шоколаду та фруктів — яскравий тому приклад. Розсипчасте, в міру солодке, воно тане в роті. Дітки так і тягнуться за добавкою!
Корисне печиво для дітей з цільного борошна просто та легко приготувати вдома. Спробуйте спекти таку смакоту, і у вас з'явиться ще один улюблений рецепт домашньої випічки!
Повнозернове печиво можна давати із собою дітям в школу, брати на природу, та й просто ласувати вдома за чаєм.
Інгредієнти:
На 15 штук:
- 225-240 г цільнозернового борошна
- 100 г вершкового масла
- 70 г цукру
- 1 столова ложка меду
- 1 яйце
- 0,25 чайної ложки солі
- 0,5 чайної ложки соди
- 0,25 чайної ложки кориці
- ванілін на кінчику чайної ложки
- шоколадна крихта, родзинки, шматочки кураги, в'ялена журавлина тощо
Інструкція:
М'яке вершкове масло (розм'якшене за кімнатної температури) розітріть ложкою з цукром (або збийте міксером).
Додайте мед та знов розітріть або збийте.
Додамо яйце та ще раз розтираємо чи збиваємо до однорідності.
Всипаємо туди цільнозернове борошно разом із содою та спеціями та перемішуємо.
На цьому етапі в тісто можна додати шоколад, родзинки, шматочки сухофруктів чи ягід, сухий мак, подрібнені горішки.
Виходить крихке тісто. Його не треба розвалковувати, вирізати тощо, що мені дуже до вподоби. Просто беремо порції тіста руками та ліпимо печиво! Діткам це заняття також сподобається. Можна потрусити печиво зверху шоколадними крапельками чи в'яленими ягодами, а тоді злегка притиснути рукою.
Духовку розігріваємо до 180 С. Деко застеляємо аркушем пергаменту — змащувати олією чи притрушувати борошном не потрібно, печиво не пристане. Викладаємо печиво на деко на відстані 3-4 см одне від одного та ставимо в духовку.
Випікаємо печиво з цільного борошна при 180 С упродовж 15 хвилин. Це в газовій духовці. В електричній, ймовірно, вистачить 10-12 хвилин. Маємо не пересушити печиво та не недотримати:) тоді воно крихке, м'якеньке всередині та дуже смачне. І залишається м'яким навіть наступного ранку, а далі ми не перевіряли, бо все з'їли. :)
Таке печиво можна пекти також з вівсяним, гречаним борошном (навпіл із пшеничним), або із борошном зі спельти (не треба змішувати з пшеничним).
Щоразу виходитиме новий, інакший смак, але всі ці види випічки будуть не тільки смачні, а й корисні.