Контент

Печиво Трюфелі. Рецепт зі старої газети, який просять усі!

Порцій: 10  
Калорійність: ккал  
Час приготування: Підготовка 10, очікування 15, випікання 30
Домашня

Опис

На перший погляд, ці пісочні кульки - нічого особливого, але варто спробувати... й тут всі починають хотіти рецепт. А рецепт печива трюфелі був знайдений років 20-ть тому, коли я працювала в шкільній бібліотеці та прочитала його в якійсь газеті.

печиво трюфелі

Рецепт дуже простий: перетерти борошно з маслом, трошки цукру-солі-розпушувачу, скачати кульки та й спекти, а тоді обкачати в суміші цукрової пудри з какао. Просто, швидко та легко: саме те, що треба для кулінарки-початківця, якою я тоді була. І от з того часу цей рецепт залишається улюбленим: не тілки в нашій родині, але й у всіх, хто хоч раз спробував ці трюфельки. Вони тануть у роті, і це спраді найкрухкіше печиво з тих, що мені доводилося пекти чи пробувати.

рецепт пісочного печива трюфелі

Згодом печиво "Трюфелі" набуло варіацій, "схрестившись" із підзабутою "Золотою нивою" та трансформувавшись в печиво "Каштани", які ми теж дуже любимо. Різниця в тому, що трюфелі обкачують в пудрі з какао, а каштани - в шоколадній глазурі, а тоді у тертих вафлях, як "золоту ниву". Тільки для "Ниви" тісто на варених жовтках, а для "каштанів" спрощений варіант - з борошна та масла, як і для "трюфелів".

Печиво Каштани, картинка є посиланням на рецепт:

рецепт пісочного печива каштани

Отож саме "Трюфелі" залишаються найпростішим та найшвидшим варіантом на всі часи:

  • якщо прийшли гості та треба щось швиденько до чаю;
  • якщо готуєтесь до свята і потрібно напекти багато смачного на великий гурт;
  • якщо дітям до школи на ярмарок чи день народження треба смаколиків на весь клас.

найсмачніше печиво

Інгредієнти:

На 30-35 штук:
  • 260 г борошна
  • 200 г вершкового масла
  • 3 столові ложки цукру
  • дрібка солі
  • 1 чайна ложка розпушувачу
  • 4-5 столових ложок цукрової пудри
  • 1-2 столові ложки какао-порошку

Інструкція:

Просійте борошно в миску. 260 грамів борошна - це 2 склянки об'ємом 200 мл, в одній такій склянці вмішується 130 г борошна, якщо без верху. Додаємо чайну ложку розпушувачу, три столові ложки цукру (також без верху), дрібку солі. Перемішуємо та додаємо злегка охолоджене вершкове масло, нарізане кубиками. Масло має бути не м'яким, але й не надто холодним-твердим. Руками перетираємо суху суміш із маслом. Спочатку утвориться крихта, а тоді тісто збереться докупи. Зліпіть його разом, довго місити не треба, щоби печиво вийшло розсипчастим. Загорніть в пакет та покладіть в холодильник на 15-30 хвилин. як приготувати пісочне тісто для печива З охолодженого тіста скачайте кульки завбільшки з каштан та викладіть на деко, застелене пергаментом, змащувати папір не треба, печиво не прилипне. Всередину кульок можна покласти родзинку чи горішок. Доки духовка розігрівається до 200 С, поставте деко з печивом в холодильник. як спекти швидке пісочне печиво Випікайте пісочне печиво при 200С упродовж 25-30 хвилин, або до світло-золотистого кольору. В електричній духовці печиво буде готове скоріше, тож пильнуйте, воно не має ставати надто рум'яним. Доки печиво трошечки вистигне, змішайте в глибокій тарілці цукрову пудру з какао-порошком. Теплі кульки гарненько обкачайте з усіх боків в суміші какао з пудрою та викладіть на тацю. обкачайте печиво в какао з цукровою пудрою Найсмачніше пісочне печиво Трюфелі готове! крухке печиво нашвидкуруч Пригощайтеся:) розсипчасте печиво рецепт
  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(2 голоса, в середньому: 5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів