Печиво Трюфелі. Рецепт зі старої газети, який просять усі!
Опис
На перший погляд, ці пісочні кульки - нічого особливого, але варто спробувати... й тут всі починають хотіти рецепт. А рецепт печива трюфелі був знайдений років 20-ть тому, коли я працювала в шкільній бібліотеці та прочитала його в якійсь газеті.
Рецепт дуже простий: перетерти борошно з маслом, трошки цукру-солі-розпушувачу, скачати кульки та й спекти, а тоді обкачати в суміші цукрової пудри з какао. Просто, швидко та легко: саме те, що треба для кулінарки-початківця, якою я тоді була. І от з того часу цей рецепт залишається улюбленим: не тілки в нашій родині, але й у всіх, хто хоч раз спробував ці трюфельки. Вони тануть у роті, і це спраді найкрухкіше печиво з тих, що мені доводилося пекти чи пробувати.
Згодом печиво "Трюфелі" набуло варіацій, "схрестившись" із підзабутою "Золотою нивою" та трансформувавшись в печиво "Каштани", які ми теж дуже любимо. Різниця в тому, що трюфелі обкачують в пудрі з какао, а каштани - в шоколадній глазурі, а тоді у тертих вафлях, як "золоту ниву". Тільки для "Ниви" тісто на варених жовтках, а для "каштанів" спрощений варіант - з борошна та масла, як і для "трюфелів".
Печиво Каштани, картинка є посиланням на рецепт:
Отож саме "Трюфелі" залишаються найпростішим та найшвидшим варіантом на всі часи:
- якщо прийшли гості та треба щось швиденько до чаю;
- якщо готуєтесь до свята і потрібно напекти багато смачного на великий гурт;
- якщо дітям до школи на ярмарок чи день народження треба смаколиків на весь клас.
Інгредієнти:
- 260 г борошна
- 200 г вершкового масла
- 3 столові ложки цукру
- дрібка солі
- 1 чайна ложка розпушувачу
- 4-5 столових ложок цукрової пудри
- 1-2 столові ложки какао-порошку