Контент

Як зробити картопляники зі вчорашнього картопляного пюре

Порцій: 34  
Калорійність: 171 ккал  
Час приготування: 20 хвилин
Українська

Опис

Якщо у вас з учора чи навіть позавчора залишилося картопляне пюре, перетворіть його на нову, смачну, гаряченьку страву — картопляники! Обожнюю їх настільки, що іноді, буває, готую пюре спеціально для того, щоб зробити картопляники.

Золотисті, кругленькі, з апетитною скоринкою та ніжні всередині, та ще й зі сметанкою... Смакота! Люблю їх чи не більше, ніж драники. А взагалі, просто диво, скільки смачнющих, розмаїтих та простих страв можна приготувати з картоплі.

Рецепт картопляників, яким поділюся нижче, простий і, так мовити, базовий. А на його основі можна вигадати багато нових варіацій! Дуже смачні картопляники з грибами, печінковим паштетом чи шинкою всередині: начинки можна додавати різні. А ще можна запікати картопляники в духовці, замість смажити на пательні.

Інгредієнти:

На 15 штук:

  • 400 г картопляного пюре
  • 1 невелике яйце
  • сіль за смаком
  • 0,5- 2/3 склянки борошна
  • олія для смаженя
  • сметана для подачі

Інструкція:

Отож беремо картопляне пюре, туди додаємо яйце, трошки солимо, можна меленого чорного перцю додати за смаком, перемішуємо виделкою гарненько із яйцем, розминаємо грудочки. Тоді всипаємо туди 3-4-5 столових ложок борошна та вимішуємо: картопляне тісто має бути не надто крутим, аби картоплянички вийшли ніжними.

Решту борошна висипаємо на дошку й викладаємо туди картопляну масу. Формуємо ковбаску та обкачуємо в борошні зусібіч. Тоді нарізаємо ту ковбаску кружальцями 1,5-2 см завтовшки та кожне кружальце знов-таки обкачуємо гарно в борошні з усіх боків. Тоді картопляники не прилипатимуть до пательні. На цьому етапі можна приготувати картопляники з начинкою: просто робіть кружальця більшими та тоншими, розплескавши їх на долоні, та посередині викладайте начинку, після чого заліплюйте, як вареник, та надавайте круглої чи довгастої форми. Якщо круглий — вийде картопляник, якщо довгастий — то вже зрази чи цепеліни.

Варіанти начинок:

  • шматочок шинки чи ковбаски
  • шматочок твердого сиру
  • чайна ложка печінкового паштету
  • ложка тушкованої капусти
  • ложка обсмажених з цибулею шампіньонів
Розігріваємо олію на пательні та, як добре розігріється, викладаємо картопляники. Гарно розігріти то важливо, оскільки на гарячій поверхні одразу схопиться скоринка та картопляники чи сирники на пристануть, їх буде легко перевертати та знімати. Обсмажте на середньому вогні, доки підрум'яняться з одного боку, тоді виделкою чи лопаткою переверніть та обсмажте з другого боку. Готові картопляники перекладіть на тарілку. Поливайте сметанкою та пригощайтеся смачними картопляниками!
  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(6 голосів, в середньому: 4.2 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів