Картопляники

Порцій: 4   Час приготування: 25 хвилин 04. 10. 2018 г.

Буває, що з вечері залишається трішки картопляного пюре, а на ранок воно вже не таке смачне, як свіже! Тож хочу нагадати Вам про дуже просту й смачну страву – картопляники! Це саме той рецепт, завдяки якому вчорашнє пюре перетвориться на апетитний гарячий сніданок.

смачні картопляники

Можна зробити прості картопляники – без нічого, а можна із начинкою усередині, тоді це вже будуть картопляні зрази. В якості начинки можна брати обсмажені гриби з цибулею, шматочки ковбаси, варені яйця із зеленню.

апетитні картопляники

Зараз я розповім Вам рецепт простих картопляників, а Ви урізноманітнюйте його, як вам буде до вподоби.

інгредієнти для картопляників

Інгредіенти:

  • Картопляне пюре (300-400 г);
  • 1 яйце;
  • 3-4 столові ложки борошна + для обвалювання;
  • Сіль, мелений чорний перець;
  • Олія для смаження.

Процес приготування:

Пюре я беру примірно, десь дві порції. Додаємо туди середнє яйце, солимо та перчимо, перемішуємо.

додаємо яйце та спеціі у пюре

Тоді всипаємо кілька ложок борошна та знов перемішуємо. Має вийти трохи липка картопляна маса – дуже багато борошна сипати не треба, щоби картопляники вийшли ніжними, краще потім гарно їх обваляти у борошні, тоді вони не прилипатимуть.

додаємо борошно

Тож гарненько пртрушуємо дощечку борошном та викладаємо картопляне тісто. Формуємо ковбаску, гарненько обкачуємо її у борошні. Нарізаємо ковбаску кружальцями 1,5 см завтовшки та кожне також ретельно обвалюємо у борошні з обох боків. У цей час на пательні розігріваємо 1-1,5 столові ложки олії. Можна зробити ножем візерунок на картопляниках.

формуємо картопляники

Викладаємо картопляники на добре роізігріту пательню та обсмажуємо на середньому вогні до рум’яної скоринки знизу.

смажимо картопляники

Тоді перевертаємо лопаткою чи виделкою та обсмажуємо з другого боку.

обсмажуємо картопляники з обох сторін

Готові картопляники знімаємо на тарілку.

додаємо зелень та сметану

Подаємо гарячими зі сметаною!

картопляники
  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(2 голоса, у середньому: 5 из 5)
Позначки запису:
Напишіть коментар до цього рецепту ↓

Ви можете додати фото до коментаря. Ширина фото бажано 500 пікселів, формати jpg, gif, png.
* Обов`язкові для заповнення поля
Увага: всі коментарі проходять модерацію.