Картопляники
Опис
Буває, що з вечері залишається трішки картопляного пюре, а на ранок воно вже не таке смачне, як свіже! Тож хочу нагадати Вам про дуже просту й смачну страву – картопляники! Це саме той рецепт, завдяки якому вчорашнє пюре перетвориться на апетитний гарячий сніданок.
Можна зробити прості картопляники – без нічого, а можна із начинкою усередині, тоді це вже будуть картопляні зрази. В якості начинки можна брати обсмажені гриби з цибулею, шматочки ковбаси, варені яйця із зеленню.
Зараз я розповім Вам рецепт простих картопляників, а Ви урізноманітнюйте його, як вам буде до вподоби.
Інгредієнти:
- Картопляне пюре (300-400 г);
- 1 яйце;
- 3-4 столові ложки борошна + для обвалювання;
- Сіль, мелений чорний перець;
- Олія для смаження.
Інструкція:
Пюре я беру примірно, десь дві порції. Додаємо туди середнє яйце, солимо та перчимо, перемішуємо.
![додаємо яйце та спеціі у пюре додаємо яйце та спеціі у пюре](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2018/10/kartoplianyky-2.jpg)
Тоді всипаємо кілька ложок борошна та знов перемішуємо. Має вийти трохи липка картопляна маса – дуже багато борошна сипати не треба, щоби картопляники вийшли ніжними, краще потім гарно їх обваляти у борошні, тоді вони не прилипатимуть.
![додаємо борошно додаємо борошно](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2018/10/kartoplianyky-3.jpg)
Тож гарненько пртрушуємо дощечку борошном та викладаємо картопляне тісто. Формуємо ковбаску, гарненько обкачуємо її у борошні. Нарізаємо ковбаску кружальцями 1,5 см завтовшки та кожне також ретельно обвалюємо у борошні з обох боків. У цей час на пательні розігріваємо 1-1,5 столові ложки олії. Можна зробити ножем візерунок на картопляниках.
![формуємо картопляники формуємо картопляники](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2018/10/kartoplianyky-4.jpg)
Викладаємо картопляники на добре роізігріту пательню та обсмажуємо на середньому вогні до рум’яної скоринки знизу.
![смажимо картопляники смажимо картопляники](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2018/10/kartoplianyky-5.jpg)
Тоді перевертаємо лопаткою чи виделкою та обсмажуємо з другого боку.
![обсмажуємо картопляники з обох сторін обсмажуємо картопляники з обох сторін](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2018/10/kartoplianyky-6.jpg)
Готові картопляники знімаємо на тарілку.
![додаємо зелень та сметану додаємо зелень та сметану](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2018/10/kartoplianyky-9.jpg)
Подаємо гарячими зі сметаною!
![картопляники картопляники](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2018/10/kartoplianyky-10.jpg)