Картопляники
Опис
Буває, що з вечері залишається трішки картопляного пюре, а на ранок воно вже не таке смачне, як свіже! Тож хочу нагадати Вам про дуже просту й смачну страву – картопляники! Це саме той рецепт, завдяки якому вчорашнє пюре перетвориться на апетитний гарячий сніданок.
Можна зробити прості картопляники – без нічого, а можна із начинкою усередині, тоді це вже будуть картопляні зрази. В якості начинки можна брати обсмажені гриби з цибулею, шматочки ковбаси, варені яйця із зеленню.
Зараз я розповім Вам рецепт простих картопляників, а Ви урізноманітнюйте його, як вам буде до вподоби.
Інгредієнти:
- Картопляне пюре (300-400 г);
- 1 яйце;
- 3-4 столові ложки борошна + для обвалювання;
- Сіль, мелений чорний перець;
- Олія для смаження.
Інструкція:
Пюре я беру примірно, десь дві порції. Додаємо туди середнє яйце, солимо та перчимо, перемішуємо.
Тоді всипаємо кілька ложок борошна та знов перемішуємо. Має вийти трохи липка картопляна маса – дуже багато борошна сипати не треба, щоби картопляники вийшли ніжними, краще потім гарно їх обваляти у борошні, тоді вони не прилипатимуть.
Тож гарненько пртрушуємо дощечку борошном та викладаємо картопляне тісто. Формуємо ковбаску, гарненько обкачуємо її у борошні. Нарізаємо ковбаску кружальцями 1,5 см завтовшки та кожне також ретельно обвалюємо у борошні з обох боків. У цей час на пательні розігріваємо 1-1,5 столові ложки олії. Можна зробити ножем візерунок на картопляниках.
Викладаємо картопляники на добре роізігріту пательню та обсмажуємо на середньому вогні до рум’яної скоринки знизу.
Тоді перевертаємо лопаткою чи виделкою та обсмажуємо з другого боку.
Готові картопляники знімаємо на тарілку.
Подаємо гарячими зі сметаною!