Запечена картопля на шпажках із фаршем

Порцій: 4   Час приготування: Підготовка 10 хвилин, запікання 1 година 03. 09. 2017 г.

Спробуйте цікаву страву з фаршу і картоплі - запечену картоплю на шпажках з міні-котлетками, приготовану в духовці.

картопля на шпажках

Виглядає набагато оригінальніше, ніж традиційна смажена чи відварна картопля з котлетами, а ще такий «шашлик» зручно їсти. Можна повечеряти вдома чи взяти із собою на природу.

Інгредіенти:

  • 4 середні картоплини видовженої форми;
  • 300-400 г фаршу;
  • 1 середня цибулина;
  • 1 солодкий перець або помідор;
  • 1 зубчик часнику;
  • Сіль за смаком;
  • Перець чорний мелений;
  • Зелень;
  • Олія.

Процес приготування:

Фарш краще брати нежирний: асорті з 2/3 яловичого та 1/3 свинячого чи філейний. Замість фаршу можна взяти м’ясо та прокрутити його через м’ясорубку разом із цибулею та часником. До готового фаршу додаємо терту на великій тертці цибулю та пропущений через прес часник (чи також тертий, але на дрібній тертці) та добре вимішуємо.

Дерев’яні шпажки перед приготуванням треба замочити у воді на півгодини, аби вони не підгорали.

Картоплю чистимо, миємо та ріжемо кружальцями завтовштки 1,5 см, а перець - кільцями 0,5 см.

Нанизуємо на шпажки картопляну верхівку, потім - невеличку котлетку, зліплену з фарша, далі - кільце перцю чи помідора, тоді - наступний шматчоок картоплі, і так далі.

Викладаємо картоплю на шпажках до форми чи пательні із термостійкою ручкою, змастивши дно олією. Накриваємо фольгою. Запікаємо у духовці при 200С впродовж 45 хвилин, тоді фольгу знімаємо, щоб страва підрум’янилася, та готуємо ще 10-15 хвилин.

картопля із фаршем

Готову картоплю із фаршем перекладаємо до тарілок та посипаємо подрібненою зеленню.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(3 голоса, у середньому: 5 из 5)
Позначки запису:
Напишіть коментар до цього рецепту ↓

Ви можете додати фото до коментаря. Ширина фото бажано 500 пікселів, формати jpg, gif, png.
* Обов`язкові для заповнення поля
Увага: всі коментарі проходять модерацію.