Смажена картопля з овочами – Осіння Пательня
Опис
Хочеться приготувати щось смачненьке з картоплі? Гайда її посмажимо, тільки незвичайно! От яи Ви гадали, смажена картопля - це страва банальна? Ні, вона оригінальна! А ще дуже смачна і проста у приготуванні. "Фішка" рецепта в тому, що до картоплі додаються різноманітні овочі - кольорові, розмаїті дарунки городів та ланів: солодкий перець, морква, цибуля, помідори. Дуже люблю таку страву і завжди готую восени, коли приходить час збирати врожай. Ми називаємо це "осіння пательня", бо у пательні зі смаженою картоплею збираються усі барви цієї щедрої пори року.
Буде дуже гарно, якщо взяти різнокольорові овочі: білу та синю цибулю, червоний та довтий солодкий перець, жовтогарячу моркву та трошки зелені - петрушки, цибулі чи часнику. Страва вийде барвистою, наче сама красуня Осінь!
Інгредієнти:
- 5-7 картоплин;
- 1-2 цибулини;
- 1-2 болгарських перця;
- 1 невеличка морквина;
- 2 зубка часнику;
- Сіль за смаком;
- Мелений чорний перець, Ваші улюблені спеції - сушений базилік, паприка, куркума;
- Олія для смаження - 2-3 столові ложки.
Інструкція:
Картоплю та овочі очищуємо та миємо. Розігріваємо у глибокій пательні олію та викладаємо картоплю, нарізану соломкою. Зручно користуватися овочерізкою, тоді шматочки рівненькі та гарненькі. Втім, можна порізати картоплю ножем, хоча це довше.
![як смажити картоплю як смажити картоплю](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/08/smazhena-kartoplia-2.jpg)
Обсмажуємо картоплю на вогні трохи більш за середній, час від часу помішуючи, майже до готовності - коли почне ставати м’якою, хвилин 10.
![рецепт смаженої картоплі рецепт смаженої картоплі](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/08/smazhena-kartoplia-4.jpg)
Тим часом натираємо моркву на великій тертці, ріжемо смужками солодкий перець, а цибулю - напівкільцями чи кільцями.
![підготуємо овочі підготуємо овочі](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/08/smazhena-kartoplia-3.jpg)
До смаженої картоплі додаємо яскраве овочеве асорті, перемішуємо та продожуємо смажити ще хвилин 5.
![додамо до картоплі овочі додамо до картоплі овочі](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/08/smazhena-kartoplia-5.jpg)
Солимо за смаком, притрушуємо спеціями та подрібненою зеленню, додаємо часник, тертий чи дрібно порізаний, іще раз обережно, щоб не поламати картопляні брусочки, перемішуємо , вимикаємо вогонь та накриваємо пательню кришкою.
![додаємо спеції та зелень додаємо спеції та зелень](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/08/smazhena-kartoplia-6.jpg)
За 5 хвилин можна подавати запашну, гарячу смажену картоплю до столу!
![смачна страва з картоплі смачна страва з картоплі](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/08/smazhena-kartoplia-7.jpg)