Контент

Смажена картопля з овочами – Осіння Пательня

Порцій: 4-6  
Калорійність: ккал  
Час приготування: 30 хвилин

Опис

Хочеться приготувати щось смачненьке з картоплі? Гайда її посмажимо, тільки незвичайно! От яи Ви гадали, смажена картопля - це страва банальна? Ні, вона оригінальна! А ще дуже смачна і проста у приготуванні. "Фішка" рецепта в тому, що до картоплі додаються різноманітні овочі - кольорові, розмаїті дарунки городів та ланів: солодкий перець, морква, цибуля, помідори. Дуже люблю таку страву і завжди готую восени, коли приходить час збирати врожай. Ми називаємо це "осіння пательня", бо у пательні зі смаженою картоплею збираються усі барви цієї щедрої пори року.

смажена картопля з овочами

Буде дуже гарно, якщо взяти різнокольорові овочі: білу та синю цибулю, червоний та довтий солодкий перець, жовтогарячу моркву та трошки зелені - петрушки, цибулі чи часнику. Страва вийде барвистою, наче сама красуня Осінь!

інгредієнти для осінньої пательні

Інгредієнти:

  • 5-7 картоплин;
  • 1-2 цибулини;
  • 1-2 болгарських перця;
  • 1 невеличка морквина;
  • 2 зубка часнику;
  • Сіль за смаком;
  • Мелений чорний перець, Ваші улюблені спеції - сушений базилік, паприка, куркума;
  • Олія для смаження - 2-3 столові ложки.

Інструкція:

Картоплю та овочі очищуємо та миємо. Розігріваємо у глибокій пательні олію та викладаємо картоплю, нарізану соломкою. Зручно користуватися овочерізкою, тоді шматочки рівненькі та гарненькі. Втім, можна порізати картоплю ножем, хоча це довше.

як смажити картоплю

Обсмажуємо картоплю на вогні трохи більш за середній, час від часу помішуючи, майже до готовності - коли почне ставати м’якою, хвилин 10.

рецепт смаженої картоплі

Тим часом натираємо моркву на великій тертці, ріжемо смужками солодкий перець, а цибулю - напівкільцями чи кільцями.

підготуємо овочі

До смаженої картоплі додаємо яскраве овочеве асорті, перемішуємо та продожуємо смажити ще хвилин 5.

додамо до картоплі овочі

Солимо за смаком, притрушуємо спеціями та подрібненою зеленню, додаємо часник, тертий чи дрібно порізаний, іще раз обережно, щоб не поламати картопляні брусочки, перемішуємо , вимикаємо вогонь та накриваємо пательню кришкою.

додаємо спеції та зелень

За 5 хвилин можна подавати запашну, гарячу смажену картоплю до столу!

смачна страва з картоплі
  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(4 голоса, в середньому: 5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів