Картопляні човники з салом: швидка та смачна вечеря
Порцій: 4
Калорійність: ккал
Час приготування:
15-30 хвилинОпис
Рецепт картопляних човників із салом - це класика, це дружні посиденьки та студентські роки, це два інгредієнти та море задоволення, це швидкість та смакота в одному рецепті, це економно та поживно, а ще — так просто, що навіть картоплю чистити не треба!
Якщо треба швиденько зготувати вечерю на всіх, а після роботи вже нема сил на кулінарні витребеньки — беріть десяток картоплин,шматок сала — і з за 15 хвилин чи півгодини, дивлячись де будете запікати, вечеря готова майже без зусиль з вашого боку. Все зробить духовка чи мікрохвильовка, а ви тим часом відпочинете. Люблю цей рецепт за те, що картоплю не треба чистити, як для смаження чи пюре.
Інгредієнти:
Інструкція:
Картоплю ретельно помийте, краще зі щіточкою, бо ви ж їстимете її разом із лушпинням. Хоча, як буде готова, можна й очистити. Але не чищу. Цілком їстівно й навіть смачніше.
Розріжте картоплю на половинки , сало наріжте скибочками. На кожну половинку картопля покладіть скибочку сала та закріпіть використаним сірником чи зубочисткою.
Є два рецепти запеченої картопля з салом: в духовці та в мікрохвильовій печі. Обидва по-своєму хороші. Але смак різний та час приготування теж. В мікрохвильовці швидше: 15 хвилин на великій потужності (в мене 800 Вт). В духовці довше — 30 хвилин при 200 С. Але в духовці картопля більш рум'яна, зі скоринкою знизу. В пічці менш засмажена. Спробуйте та вирішіть, який варіант вам більш до смаку. Мені до вподоби картопля, запечена в духовці, але як треба швидко, виручає пічка.
Запечена картопля із салом чудово смакує гарячою. Втім, якщо залишиться на завтра,її можна розігріти — буде майже як свіжа. Оскільки страва досить жирна, до неї добре подати якийсь свіжий овочевий салат — наприклад, взимку із моркви з коренем селери. Або квашену капусту. Смачного!