Контент

Картопляні човники з салом: швидка та смачна вечеря

Порцій: 4  
Калорійність: ккал  
Час приготування: 15-30 хвилин

Опис

Рецепт картопляних човників із салом - це класика, це дружні посиденьки та студентські роки, це два інгредієнти та море задоволення, це швидкість та смакота в одному рецепті, це економно та поживно, а ще — так просто, що навіть картоплю чистити не треба!

Якщо треба швиденько зготувати вечерю на всіх, а після роботи вже нема сил на кулінарні витребеньки — беріть десяток картоплин,шматок сала — і з за 15 хвилин чи півгодини, дивлячись де будете запікати, вечеря готова майже без зусиль з вашого боку. Все зробить духовка чи мікрохвильовка, а ви тим часом відпочинете. Люблю цей рецепт за те, що картоплю не треба чистити, як для смаження чи пюре.

Інгредієнти:

  • 10 невеликих картоплин
  • шматочок солоного сала
  • Інструкція:

    Картоплю ретельно помийте, краще зі щіточкою, бо ви ж їстимете її разом із лушпинням. Хоча, як буде готова, можна й очистити. Але не чищу. Цілком їстівно й навіть смачніше. Розріжте картоплю на половинки , сало наріжте скибочками. На кожну половинку картопля покладіть скибочку сала та закріпіть використаним сірником чи зубочисткою. Є два рецепти запеченої картопля з салом: в духовці та в мікрохвильовій печі. Обидва по-своєму хороші. Але смак різний та час приготування теж. В мікрохвильовці швидше: 15 хвилин на великій потужності (в мене 800 Вт). В духовці довше — 30 хвилин при 200 С. Але в духовці картопля більш рум'яна, зі скоринкою знизу. В пічці менш засмажена. Спробуйте та вирішіть, який варіант вам більш до смаку. Мені до вподоби картопля, запечена в духовці, але як треба швидко, виручає пічка. Запечена картопля із салом чудово смакує гарячою. Втім, якщо залишиться на завтра,її можна розігріти — буде майже як свіжа. Оскільки страва досить жирна, до неї добре подати якийсь свіжий овочевий салат — наприклад, взимку із моркви з коренем селери. Або квашену капусту. Смачного!
    1. 5
    2. 4
    3. 3
    4. 2
    5. 1

    (2 голоса, в середньому: 5 з 5)

    Рекомендуємо прочитати:

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

    Додайте світлину страви, jpg

    Підвал

    Лічильник відвідувачів