Як приготувати какао з молоком
Опис
Взимку, коли приходиш знадвору, обтрушуючи сніг, так гарно зігрітися смачним напоєм на кшталт гарячого шоколаду чи какао з молоком! Як чудово смакує запашний напій із свіжою булочкою чи імбирним печивом... 🙂 А ви знаєте, як варити какао, щоб отримати максимально смачний результат? Какао-порошок не простозаливають окропом, як розчинну каву: є рецепт приготування какао. Технологія трохи схожа на хзаварювання справжньої кави. І смак також відрізняється від розчинного какао - зараз можна купити безліч какао-подібних напоїв, наприклад Несквік тощо. Вони бувають дуже навіть смачні. Але спробуйте справжній какао-напій — його смак та аромат не зрівняти з іншими:) А ще ж ритуал. В заварюванні кави чи какао є щось магічне — доки чатуєш на пінку, ловиш той момент, щоб вчасно зняти з вогню, насолоджуєшся ароматом та чекаєш, доки прийде час дегустації... 🙂
Інгредієнти:
На кожну порцію какао:
- 1 чайна ложка какао-порошку;
- 1 склянка молока;
- цукор за смаком.
Інструкція:
Відміряємо потрібну кількість молока та ставимо на вогонь у невеличкому ківшику чи каструльці, бажано такої, що не пригорає.
Какао-порошок теж відміряємо та висипаємо — але не в молоко, а поки що до невеличкої філіжанки. Додаємо невелику кількість молока чи кип'яченої води.
Поки молоко нагрівається, ретельно розмішуємо ложкою какао-порошок у молоці чи воді, щоби не залишалося грудочок. Не забуваємо пильнувати за молоко, воно ж бо дуже полюбляє тікати з каструлі на щойно вимиту плиту:)
От тільки-но молоко почне закипати та підніматися пінкою, виливаємо туди розведене какао. Хай знов закипить — й можна знімати з вогню.
Наливаємо гарячий какао у філіжанки. Хай кожен додасть цукру за своїм смаком — та можна насолоджуватись запашним зимовим напоєм!