Контент

Як приготувати какао з молоком

Порцій: скільки приготуєте  
Калорійність: ккал  
Час приготування: 5 хвилин

Опис

Взимку, коли приходиш знадвору, обтрушуючи сніг, так гарно зігрітися смачним напоєм на кшталт гарячого шоколаду чи какао з молоком! Як чудово смакує запашний напій із свіжою булочкою чи імбирним печивом... 🙂 А ви знаєте, як варити какао, щоб отримати максимально смачний результат? Какао-порошок не простозаливають окропом, як розчинну каву: є рецепт приготування какао. Технологія трохи схожа на хзаварювання справжньої кави. І смак також відрізняється від розчинного какао - зараз можна купити безліч какао-подібних напоїв, наприклад Несквік тощо. Вони бувають дуже навіть смачні. Але спробуйте справжній какао-напій — його смак та аромат не зрівняти з іншими:) А ще ж ритуал. В заварюванні кави чи какао є щось магічне — доки чатуєш на пінку, ловиш той момент, щоб вчасно зняти з вогню, насолоджуєшся ароматом та чекаєш, доки прийде час дегустації... 🙂

Інгредієнти:

На кожну порцію какао:

  • 1 чайна ложка какао-порошку;
  • 1 склянка молока;
  • цукор за смаком.

Інструкція:

Відміряємо потрібну кількість молока та ставимо на вогонь у невеличкому ківшику чи каструльці, бажано такої, що не пригорає.

Какао-порошок теж відміряємо та висипаємо — але не в молоко, а поки що до невеличкої філіжанки. Додаємо невелику кількість молока чи кип'яченої води.

Поки молоко нагрівається, ретельно розмішуємо ложкою какао-порошок у молоці чи воді, щоби не залишалося грудочок. Не забуваємо пильнувати за молоко, воно ж бо дуже полюбляє тікати з каструлі на щойно вимиту плиту:)

От тільки-но молоко почне закипати та підніматися пінкою, виливаємо туди розведене какао. Хай знов закипить — й можна знімати з вогню.

Наливаємо гарячий какао у філіжанки. Хай кожен додасть цукру за своїм смаком — та можна насолоджуватись запашним зимовим напоєм!

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(2 голоса, в середньому: 5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів