Контент

Смачний шоколадний кекс з халвою та вишнями

Порцій: 10-12  
Калорійність: ккал  
Час приготування: підготовка 15 хвилин, випікання 1 година

Опис

Спробуйте неодмінно цей кекс — то справді смакота! Ніжний, в міру вологий та в міру солодкий, злегка розсипчастий, він тане у роті. А все завдяки секретному інгредієнту!

Розсипчастість та приємний смак надає кексу соняшникова халва. Виявляється, можна не лише просто так ласувати халвою, але й додавати до випічки! Спочатку я гадала, що кекс із халвою вийде занадто солодким — але ні, він має дуже гарний смак, навіть як на мене — не любителя надто солодкого. Тут всього в міру, і він справді найсмачніший з-поміж усіх шоколадних кексів, які я пробувала.

Пекла його за тиждень вже двічі, першого разу із чорницею та горіхами, другий — із вишнею, оцей; а в планах третій- із шоколадною крихтою:)

На форму 10*30 см

Інгредієнти:

  • 100 г халви
  • 2 столові ложки какао-порошку
  • 2 яйця
  • 100 г цукру
  • 100 г м'якого вершкового масла
  • 3 столові ложки сметани
  • дрібка солі
  • 130 г борошна (1 склянка)
  • 1 чайна ложка розпушувачу
  • жменя вишень без кісточки

Інструкція:

Халву натріть на дрібній тертці та змішайте з какао.

В окремій мисці збийте яйця із цукром до легкої пишності, десь близько хвилини.

Продовжуючи збивати, додавайте потрошку розм'якшене вершкове масло.

Змішайте збиту суміш із халвою з какао.

Додайте сметану та перемішайте.

Просійте борошно, додайте дрібку солі та розпушувач, знов перемішайте.

Тепер можна додати в тісто горішків або шматочків шоколаду, чи ягід — свіжих або заморожених, наприклад, вишню, чорниці. Якщо додаєте ягоди, спочатку просійте ще пару ложок борошна, щоби ягідний сік в процесі випікання не промочив тісто і кекс вийшов не глевким. Заморожені ягоди не треба розморожувати.

Перемішуємо ще раз та викладаємо тісто до форми, застеленої пергаментом, що промащений олією.

Випікаємо шоколадний кекс при 160 С упродовж 1 години (або до сухої шпажки).

Поки кекс вистигає, можна зробити лимонну глазур, з якою він стане ще смачнішим. Змішайте цукрову пудру (півсклянки) та сік лимону (1,5-2 столові ложки) та полийте кекс.

Замість глазурі можна полити розтопленим шоколадом або просто притрусити цукровою пудрою.

Нарізаємо кекс із халвою скибочками та ласуємо із чаєм чи кавою!

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(2 голоса, в середньому: 5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів